Kendine Ve Bebeğine Kimlik İstiyor - Son Dakika
Güncel

Kendine Ve Bebeğine Kimlik İstiyor

Kendine Ve Bebeğine Kimlik İstiyor

Konya'da kadın sığınma evinde kalan 22 yaşındaki Nuran Kılınç ve 10 aylık kızı Zeynep Su, kimliksiz yaşıyor.

21.02.2012 11:54  Güncelleme: 12:31

Konya'da kadın sığınma evinde kalan 22 yaşındaki Nuran Kılınç ve 10 aylık kızı Zeynep Su, nüfusta kayıtları olmadığı için kimliksiz yaşıyor. Bebeğinin de kalp kapakcığından rahatsız olduğunu ifade eden Nuran Kılıç, nüfus cüzdanı olmadığı içinde tedavisini yaptıramadığını öne sürdü.

Anne ve babasının nikahsız olarak birlikte yaşadığı ve doğumdan kısa bir süre sonrada annesinin evi terk ettiğini ifade eden Nuran Kılınç, babasının da asker kaçağı olduğu için nüfus cüzdanını çıkartmadığını anlattı.

'16 YAŞIMDA EVLENDİRİLDİM'

16 yaşına kadar akrabalarının yanında kaldığını ifade eden Nuran Kılınç, Ben hep akrabalarımın yanında büyüdüm. 16 yaşıma geldiğimde amcam resmi nikah yaptırmadan görücü usulüyle evlendirdi. Birlikte yaşadığım A.B. ile sürekli tartışıyorduk. Bir süre sonra birlikte yaşamayı yürütemedik ve ayrıldık." dedi.

Daha sonra İstanbul'da bulunan kadın sığınma evinde kalmaya başladığını ve durumu öğrenen babası 44 yaşındaki A.K'nin yanına aldığını anlatan Kılınç, şunları söyledi:

"Ama babamın sonradan evlendiği kadın beni sürekli kıskanıyordu ve evde istemiyordu. Bunun üzerine babam da beni evden kovdu. Sokakta yaşarken Y.Ş. ile tanıştım. Birlikte yaşamaya başladık. Bir yıl sonra Zeynep Su adını verdiğim kızım dünyaya geldi. Ancak aramızda sorunlar çıkmaya başladı ve ben de evden ayrıldım. Konya'daki Şekfat-Der Kadın Sığınma Evi'ne evine yerleştim.

'KIZIMI TEDAVİ ETTİREMİYORUM'

10 aylık kızı Zeynep Su'nun sağlık ocağında yaptırdığı kontrolünde kalp kapakçığından rahatsızlığının bulunduğunun ortaya çıktığını ifade eden Nuran Kılınç, "Kızımında kimliği olmadığı için ne bir röntgen çektirebiliyorum, ne de başka bir tedavisini yaptırabiliyorum. Çaresizim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Nüfus cüzdanı için annemin kimlik bilgilerini de istiyorlar. Ama ben sadece adının Yasemin olduğunu biliyorum. Başka hiçbir şey bilmiyorum. Sanki kızım ve ben dünyada yokmuşuz, ölüymüşüz gibi görünüyoruz. Başbakanımızdan ilgili kurumlardan bana yardımcı olmalarını istiyorum. Artık ben de normal insanlar gibi yaşamak istiyorum." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kendine Ve Bebeğine Kimlik İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement