Kemal Burkay'dan Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Kemal Burkay'dan Barış Çağrısı

Kemal Burkay\'dan Barış Çağrısı

Kemal Burkay, gazeteci arkadaşlarının kendisi için verdiği akşam yemeğine katıldı.

01.08.2011 01:30  Güncelleme: 08:59

Uzun süren sürgünün ardından Türkiye'ye dönen Kürt Yazar Kemal Burkay, gazeteci arkadaşlarının kendisi için verdiği akşam yemeğine katıldı.

Bakırköy'de gerçekleşen yemekte bir konuşma yapan Burkay, Barış için silahların mutlaka susması gerektiğini söyledi. Kürt sorunun çözümü içihn herkesin önyargılarından arınması gerektiğini belirten Burkay,

"Şiddet ile bir yere varılamaz. Artık yeni yöntemler denemek zorundayız. Cumhurbaşkanı Gül de 2 yıl önce bunu dile getirdi ve açılım sürecini başlattı. Bence o dönem statükonun güçlü direnişi yüzünden durakladı bu süreç ama devam etmeli. Benim de elimde sihirli bir değnek yok. Hayal görmüyorum, hayal kurmuyorum.

Kürt halkı içindeki dostlarım eğer benim rolüme değer biçiyorlarsa benim savunduğum görüşler yüzündendir. Yoksa büyük güçlere sahip bir insan değilim. Ben de barışçı bir çözümün özgürlükçü bir toplumun olması için çaba gösterenlerden biriyim. " diye konuştu.

Burkay, barış için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi. Burkay için verilen yemeğe aralarında Cengiz Çandar ve Neşe Düzel gibi isimlerin de bulunduğu birçok gazeteci katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemal Burkay'dan Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement