İki Garson Tıp ve Otomotiv Mühendisliğini Kazandı - Son Dakika
Güncel

İki Garson Tıp ve Otomotiv Mühendisliğini Kazandı

İki Garson Tıp ve Otomotiv Mühendisliğini Kazandı

Adana'da aynı kebapçıda çalışan Ramazan Eren, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ni, Tolga Turhan ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği bölümlerini kazandı.

28.07.2013 09:59  Güncelleme: 10:35

Adana'da aynı kebapçıda garson olarak çalışan Ramazan Eren (19), İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ni, Tolga Turhan (18) ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği bölümlerini kazandı. Bir kebapçıda garson olarak çalışan Ramazan Eren, 2'nci kez girdiği üniversite sınavında 514 puan alarak 2'ci tercihi olan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne yerleşti. Ancak babasının emekli olduğunu söyleyen Ramazan Eren, maddi destek olmadan İstanbul'a gitse dahi büyük zorluklar yaşayacağını söyledi.

Babası işsiz olan Tolga Turhan ise üniversite sınavına ilk girişinde 300 puan alarak 3'ncü tercihi olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği bölümüne yerleşti. Evde çalışarak sınavı kazandığını belirten Turhan, ailesinin ekonomik durumunun iyi olmadığını ve kendisini okutamayacağını söyledi. İşletme sahibi Öztürk Kolcuoğlu ise çalışanlarının üniversiteyi kazanmasından büyük gurur duyduğunu söyledi. Ancak her 2 garsonunun da ailesinin yoksul olduğunu kaydeden Kolcuoğlu, Ben de kendilerine destek vereceğim. Ama önemli olan bu çalışkan çocukların eğitim hayatları boyunca desteklenmesidir. Burs verebilecek kişilere buradan çağrıda bulunuyorum dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki Garson Tıp ve Otomotiv Mühendisliğini Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement