KCETAŞ'ta 302 İşçiyle Toplu İş Sözleşmesi - Son Dakika
Güncel

KCETAŞ'ta 302 İşçiyle Toplu İş Sözleşmesi

KCETAŞ\'ta 302 İşçiyle Toplu İş Sözleşmesi

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.ile Türk-İş'e bağlı Tes-İş Sendikası arasında 11'inci dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı.

11.06.2013 17:12  Güncelleme: 11:58

302 işçiye yüzde 10 zam ve sosyal haklar verildi. İmza törenine Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve KCETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özhaseki, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ile toplu iş sözleşmesi kapsamında KCETAŞ çalışanlarıyla biraraya geldi. Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. ile Tes-İş sendikası arasında gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KCETAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy, Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Rıfat Pakkan, Tes-İş Sendikası temsilcileri, KCETAŞ yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu toplu iş sözleşmesinin anlaşmayla sonuçlandığını belirterek şunları söyledi:

"Bu sözleşme aileleri ile birlikte yaklaşık bin kişiye ilgilendirmektedir. Elbette toplu iş sözleşmelerinde gerginlik yaşanması kaçınılmazdır. Fakat bu toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanarak bitirilmiştir. Anlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesinin çalışanlarımıza, şirketimize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum."

Başkan Özhaseki de konuşmasında, "Kamuda ne verilmişse bizler de yaptığımız sözleşmelerde bir- iki puan üzerini vermişizdir" dedi.

Tes-İş Sendikasına bağlı 302 sendikalı çalışanı ilgilendiren 2013- 2015 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesinde çalışanların ücret ve sosyal haklarında yüzde 10 oranında iyileştirme yapıldı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KCETAŞ'ta 302 İşçiyle Toplu İş Sözleşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement