Kartepe'de Ödüllü Müzik Ziyafeti - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Ödüllü Müzik Ziyafeti

Kartepe\'de Ödüllü Müzik Ziyafeti

Mevsimlerle Kartepe Adlı Fotoğraf Sergisi Ve Ödül Töreni Kartepe Belediyesi THM Korosu'nun Konseri İle Ayrı Bir Renk Kazandı.

16.06.2011 22:46  Güncelleme: 22:55

Kartepe belediyesi kültür ve sosyal işler müdürlüğü tarafından organize edilen mevsimlerle kartepe adlı fotoğraf sergisi ve ödül töreni kartepe belediyesi thm korosu'nun konseri ile ayrı bir renk kazandı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Kartepe Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren ve sergileme alan eserlerin sergisi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde açıldı. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliğinde gerçekleşen sergi açılışına ilçe protokolü yanı sıra fotoğraf severler katıldılar.

158 katılımcının 978 eser ile iştirak ettiği Mevsimlerle Kartepe konulu yarışma jürisinden Mehmet Askerikurt, Süha Kocaoğlu, Sema Özevin, Salih Nurettin Çevik ve TFSF temsilcisi Serdar Akyay'ında hazır bulunduğu sergi açılışı ardından dereceye giren ve sergileme alan 41 eser konukların beğenisi eşliğinde gezildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ki sergi açılışı ardından konuklar şef Yasin Koçman yönetimindeki Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun konseri ile doyumsuz bir gece geçirdiler.

25 kişilik koro Türkiyenin değişik yörelerinden halk müziğinin en güzel örneklerini seslendiren Kartepe Belediyesi THM Korosu 8 müzisyen eşliğinde 22 parçayı repertuarından sundu. 45 dakikalık 2 ayrı bölümden oluşan konserde koro ve solo olarak gerçekleşen müzik ziyafetinde Bahçelerde mor meni, Al Fadimem, Bayramdan bayrama, Ah bir ateş ver cigaramı yakayım, İkobadan aşağı akar dereler akar adlı eserler seslendirildi.

Konserin arasında verilen koktely ardından ise fotoğraf yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmada ilk üç dereceyi alan Melih Sular, Muharrem Bucan ve Murat İbranoğlu'na ödüllerini Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık takdim etti. Mansiyon ödülü alan Serkan Akçadağ, İsmail Hakkı Timuçin ve Hasan Zer'e ödüllerini Süha Kocaoğlu verdi. Jüri özel ödülünü kazanan Mustafa Gezer'e de ödülünü Mehmet Askerikurt verdi.

Jüride yer alan Mehmet Askerikurt, Süha Kocaoğlu, Sema Özevin ve TFSF temsilcisi Serdar Akyay'a da katkılarından dolayı plaketlerini başkan yardımcıları ve meclis üyeleri takdim etti. Yarışmada birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin TL, Kartepe Belediyesi Özel Ödülü Bin TL, mansiyon 500 TL ve jüri özel ödülü de 750 TL ve sergilemeler 100 TL ile ödüllendirildi.

Yarışmada 33 eser de sergilemeye layık görüldü. Sergilemede; İstanbullu sanatçılar Nuri Yontucu, Ahmet Tarımcı, Serkan Turaç, Suat Kızıltaş, Yavuz Arslan, Tacettin Yüksel, İ. Gültekin Alkurt (2 eser), Erkan Kalenderli, Kocaelili sanatçılar Kemal Kaya, Nuri Çoban, Mustafa Gezer (4 eser), Asiya Korkmaz, Ahmet Remzi Tülüce, Ahmet Turan Kural, Sare Kural, Alpaslan Güven, Bünyamin Eren (3 eser) , İ. Cengiz Girit, Ali Serdar Önal, Ahmet Erdilek, Bursalı sanatçı Hakan Aydın, Ankaralı sanatçı Vahit Şemen, Sakaryalı sanatçı Bülent İzci, Hatice Ekiz, Servet Sezgin (2 eser), Aydınlı sanatçı Yılmaz Topçu eserleri sergilendi.

Sergileme alan eser sahiplerinin ödüllerinin de verildiği tören ardından müzik ziyafetinin ikinci bölümü coşku içinde tamamlandı. Konser sonunda bu doyumsuz geceyi yaşatan Şef Yasin Koçman'a teşekkür çiçeği veren Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık koro elemanlarını da tek tek kutladı.

Sanat ve kültür yüklü gecede konuşma yaparak duygularını belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Toplumların fikren ve ruhen besleyip atılşım gerçekleştirmelerinde önemli unsur olma niteliği taşıyan sanat, büyük bir fedakarlık işidir. Sanatçıya destek olmak, yönetimler için en önemli yükümlülüklerden biridir.

Muhteşem doğamızın tüm hünerlerini ortaya çıkaran, 1. Ulusal Mevsimlerle Kartepe Fotoğraf Yarışması ile de Kartepe'de yaşıyor olmanın coşkusunu fotoğraflarla bir kez daha görme fırsatı yakaladık. Gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı gece THM koromuzun da verdiği muhteşem konser ile ayrı bir renk kazandı. Gecemize katılanlara ve bu gecenin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de Ödüllü Müzik Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement