Kars - Eski Vekil Alınak´A, ´Terör Örgütü Propagandası Yapmak´ Suçundan 1 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Kars - Eski Vekil Alınak´A, ´Terör Örgütü Propagandası Yapmak´ Suçundan 1 Yıl Hapis

Kars - Eski Vekil Alınak´A, ´Terör Örgütü Propagandası Yapmak´ Suçundan 1 Yıl Hapis

Kars ve Şırnak Eski Dep Milletvekili Mahmut Alınak, Roj Tv'de Yaptığı Bir Konuşmada 'terör Örgütü Propagandası' Yaptığı İddiasıyla Yargılandığı Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 1 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı.

01.07.2010 18:54

KARS ve Şırnak eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak, Roj TV'de yaptığı bir konuşmada 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla yargılandığı Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahmut Alınak, 5 Ekim 2008 günü Roj TV'de katıldığı bir programda, Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın, 'Biz Kandil'i Biri Bizi Gözetliyor Evi'ne dönüştürdük. Kandil'de ne oluyor ne bitiyor her şeyi görüyoruz, biliyoruz kökünü kazıyacağız' sözünü hatırlatarak şöyle konuştu:

"Gelişmeler gösterdi ki, Büyükanıt'ın söyledikleri gerçekçi değil. Bir kez daha ortaya çıkmıştır ki, Kürt sorunu militarist yöntemlerle, polisiye, askeri yöntemlerle ortadan kaldırılabilecek bir sorun değil. Çünkü Kürt sorunu siyasi bir sorundur."

Bu konuşması nedeniyle Alınak hakkında, 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Mahmut Alınak bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, Alınak'ın sabıkalı olduğunu göz önünde bulundurarak cezayı ertelemedi ve indirim yapmadı.

Görüntü dükümü:

-------------------------------

-Alınak'ın açıklamaları (Arşiv)

-Fidan dikmesi (Arşiv)

-Adliye'ye girişi (Arşiv)

-Basın açıklamaları (Arşiv)

Haber-Kamera: Mukadder YARDIMCIEL/ KARS, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars - Eski Vekil Alınak´A, ´Terör Örgütü Propagandası Yapmak´ Suçundan 1 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement