Karda Gül Dikimi - Son Dakika
Güncel

Karda Gül Dikimi

Karda Gül Dikimi

Erzurum'un merkez Aziziye İlçesi'nde belediye personeli, yaza hazırlık olarak gül fidanı dikiyor.

23.01.2013 10:50

Erzurum'un merkez Aziziye İlçesi'nde belediye personeli, yaza hazırlık olarak gül fidanı dikiyor.

Aziziye Belediyesi, ilçeyi güzelleştirmek için sonbaharda gül fidanı dikilecek yerleri hazırladı. Ardından, İstanbul'dan getirtilen Meilland cinsi 5 bin gül fidanı, park ve bahçelere dikilmeye başlandı. Karlar kaldırılarak fidan dikilmesi ilçe sakinlerinin dikkatini çekti.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Mühendisi Mehmet Küçük, "Zor koşullara dayanıklı olan bu cins güller çok fazla bakım istemiyor. Kışın toprak donduğu için kazmak imkansız. Bu nedenle sonbaharda toprağı kazarak hazır hale getirdik. Şimdi de fidan dikimi gerçekleştirdik. Fidanın açıkta kalan kısmını karla kapatıyoruz. İlkbahara sağlam çıkıyor. Gül diktiğimizi söylediğimizde vatandaş inanamıyor, şaka yaptığımızı sanıyor. Bazıları garip karşılıyor. Hatta inanmayıp gülüp geçiyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ak Partili Fatih Cengiz ise "Çiçekleri seçerken bilimsel yaklaşıyoruz ve her çiçeği ekmiyoruz. Dadaşkent'i bir gül kente çevirme niyetimiz var. Geçtiğimiz yıl kasım ayında hazırlıklarımızı yaptık ve güllerimizi kışın dikiyoruz. Ayrıca apartman boşluklarına da gül dikimi yapıyoruz" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karda Gül Dikimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement