Karakolda Dayak Yiyen Kadın - Son Dakika
Güncel

Karakolda Dayak Yiyen Kadın

Karakolda Dayak Yiyen Kadın

kararın istenildiğini açıklandı.

13.06.2012 18:24

İzmir'de, geçen yıl Karabağlar Polis Karakolu'nda görevli polisler tarafından darp edilen Fevziye Cengiz'e söz konusu polisler tarafından açılan davanın bugünkü duruşmasında Cengiz hakkında 21 yıla varan cezai

kararın istenildiğini açıklandı. Cengiz ailesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi.

İzmir'de, gözaltına alınıp götürüldüğü Karabağlar Polis Merkezi Amirliği'nde 'dayak yediği' iddiasıyla kamuoyunun gündemine gelen Fevziye Cengiz'in, 'polislere hakaret etmek ve basit şekilde yaralanmalarına neden olmak' suçuyla yargılandığı dava Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İzmir 15. Sulh Ceza Mahkemesi'nde kendisine şiddet uygulayan polisleri tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davanın 4. celsesi, Cengiz ailesini ve savunmadaki Avukat Hanife Yıldırım'ı üzdü.

Mahkemenin, olayda tehdit, hakaret ve görevli memura karşı direnme söz konusu olduğuna hükmederek görevsizlik kararı verdiğini açıklayan Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, idari soruşturma kapsamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi sürecini başlattıklarını söyledi.

Türkiye'de her işkence vakasının karşısına, polise mukavemet dosyası dikildiğini anlatan Yıldırım; şöyle konuştu: "Bu hak aramak isteyen, mağdur insanlara ciddi bir ceza tehdidi demek. Bu Türkiye'nin bir gerçeği, ulusal ve uluslararası birçok raporda değinilen bir husus maalesef. Sonuçta müvekkil işkenceye uğramış, bu bilirkişi raporlarında ve görüntülerle belirlendi. Buna rağmen müvekkilin böyle bir ceza tehdidine tabi tutulması, hakkını araması önünde büyük bir engel."

Müvekkili hakkında cezanın üst sınırı bir buçuk yıl iken yedi yıla çıktığını, bunun da 21 yıla yakın hapis cezasına denk geldiğini söyleyen Avukat Yıldırım, şunları söyledi: "İddianamedeki iddialar bile beklemediğimiz bir husustur ki dosyada bu kararı verecek herhangi bir delil yok. Açıkçası biz de mahkemenin gerekçesini merak ediyoruz. Biz de itiraz edeceğiz. Genel olarak işkencenin cezasızlığı Türkiye'nin bir kanayan yarası. Bu dosyanın da bu şekilde olmamasını temenni ediyoruz. Orada deliller konuşulacaktır. Delillerde açıktır. İşkence ile yapılan birçok dosya taramasında görüyoruz ki bir mukavemet dosyası var. Bu Türkiye'nin bir gerçeği. Amacımız faillerin cezasız kalmamasıdır. Bu karar tabii ki şok etkisi oluşturmuştur."

CUMHURBAŞKANIMIZ BENİ YALNIZ BIRAKMASIN

Verilen karar karşısında haklıyken haksız duruma düşürülmek istendiğni söyleyen Fevziye Cengiz; sözlerini şöyle sürdürdü: "Böyle bir kararın çıkacağını hiç düşünmemiştim. Haklıyken suçlu olmak çok kötü bir duygu. Suçlu olsak hadi eyvallah. Ama bunun dışındaki bir durum olursa çok acı oluyor. Cumhurbaşkanımız takipçisi olacağım demişti. Ben şu an kendimi denizin ortasında bir karton gibi hissediyorum. Ne tarafa savrulursam o tarafa düşüp boğulacakmışım gibi. Cumhurbaşkanımız beni yalnız bırakmasın."

EŞİMİ CEZAEVİNE GÖNDERMEK İSTİYORLAR

Bir yıldır psikolojik destek aldıklarını ve polislerden şahsi olarak davadan vazgeçmeleri adına şahsi olarak tehditler aldıklarını söyleyen Murat Cengiz,

şöyle konuştu: "Beklemediğimiz bir karardı. Benim eşimin hem dayak yiyerek hem de yargılanması bir yerde o polisin bana o günlerde; 'Biz devletin üniforması altında her şey yaparız' demelerini' haklı çıkarıyor bence. Bu konuda fazla birşey söyleyemeyeceğim. O polislerin görevden alındığı söylendi. Ama hala görevde. Asayiş ekiplerinde görevli ekipler bizi telefonla da değil şahsi olarak tehdit ediyor. Buluşma teklifi sunarak bizim davamızdan vazgeçmemizi istiyorlar. Çünkü, onların tek isteği benim eşimi hapise göndermek." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karakolda Dayak Yiyen Kadın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement