Karakaya, "Basın Kalitesini Artıracağız" - Son Dakika
Güncel

Karakaya, "Basın Kalitesini Artıracağız"

Karakaya, "Basın Kalitesini Artıracağız"

BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, yerel gazetelerin kalitesini arttırmak için önemli çözüm önerilerinin olduğunu açıkladı.

08.12.2013 16:05

Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından 25'incisi Batman'da düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya buluşmasında yerel gazetelerin kalitesinin artırılması için önemli çözüm önerileri konuşuldu. Yapılan toplantıda konuşan Murat Karakaya, "Basın kalitesinin arttırılması için, Genel Müdürlük olarak önemli çözüm önerilerimiz bulunuyor ve bunları en kısa zamanda hayata sokmayı hedefliyoruz" dedi.

Batman kültür Merkezinde düzenlenen çalışma programına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve çok sayıda davetli katılırken, düzenlenen toplantıda konuşan BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, Batman'ın binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, olağanüstü yer altı ve yer üstü zenginlikleri, kültürü ve sosyal dokusu ile ülkenin nadide köşelerinden biri olduğunu vurgulayarak, heyecan veren bu buluşmanın gerçekleştirilmesinde katkı sunan herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

Medyanın günümüzde olağanüstü bir gelişme içerisinde olduğunu vurgulayan Karakaya, bu gelişmenin daha çok, yaygın medya ve sosyal medya lehine olduğunu ifade etti. Karakaya, "Çeşitliliğin, rekabetin ve katılımın giderek arttığı medya dünyasında yerel medyanın da varlığını güçlendirmesi, demokrasinin bir gereğidir. Çünkü toplumdaki değişik düşüncelerin, görüşlerin ve taleplerin kendini ifade edebilmesinin önemli kanallarından biri, yerel medyadır" diyen Karakaya, yerel medyanın kamuoyunu en iyi yansıtan ayna olduğunu kaydetti.

Muhabir M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Karakaya, 'Basın Kalitesini Artıracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement