Kara 'Bu Okulu Yapacağız' - Son Dakika
Güncel

Kara 'Bu Okulu Yapacağız'

Kara \'Bu Okulu Yapacağız\'

Sağlık Meslek Lisesine yeni bina yapımı için Okul Aile Birliği bütün yolları deniyor.

24.02.2012 15:28

Seydişehir' in ilk Devlet Hastanesi olan binada Hemşirelik ve ATT bölümleri ile eğitim öğretim veren okulun bir çok sınıfı bodrum katta yol kotundan neredeyse iki metre altta hizmet vermeye çalışıyor.

Seydişehir Devlet Hastanesi B Blok yanında bulunan ve okul yapımı için tahsis edilmiş bir arazi bulunmasına rağmen hiçbir yetkilinin bina yapımı için teşebbüste bulunmaması velilerin tepkisini çekiyor. Bu duruma sessiz kalmayan Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Kara okula yeni bina yapımı için her yolu deniyor.

BİMER ve Bilgi Edinme kanalıyla Milli Eğitim Bakanlığına Konya Valiliğine ve İl Milli eğitim Müdürlüğüne başvuran Ömer Kara gönderdiği başvurusunda 'Seydişehir'imizdeki mevcut okulumuzun sağlıksız koşullarda eğitim öğretim gördükleri Sağlık Meslek Lisesinde Sağlık personeli yetiştirmiş olduğumuz okulumuzun sağlıksız olup zemin kat Seydişehir in ilk Devlet Hastanesi olarak hizmet veren binada eğitim gördükleri çok sağlıksız bir okul olmasından dolayı Seydişehir e ve okulumuza yakışır bir şekilde Seydişehir Sağlık meslek lisesi binasına ihtiyacımız vardır. Seydişehir e yapılacak olan okulumuz diğer ilçelere ve kasabalara da hitap edecek. Okulumuz yapılması ile birlikte sağlık meslek lisesi bölümlerini artırıp öğrenci sayımızın da artırılması gündeme olacaktır. 2 bölüm olan okulumuz hemşirelik ve acil tıp teknisyenliği bölümü bulunmaktadır. Seydişehir ve çevre ilçelerdeki çocuklarımız okulun mevcut durumundan dolayı başka illere eğitim görmek için gitmektedirler. Yeni çok kapasiteli okul yapıldığı zaman inanın çok zorluklardan kurtulacağız'.

Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Kara okul binasının yapımı için karar çıkıncaya kadar çalmadık kapı bırakmayacaklarını söyleyerek "Bütün çabamız çocuklarımıza sağlıklı eğitim öğretim yapabilecekleri bir okul kazandırmak. Bu amaçla yola çıktık ve gerekirse sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza kadar ulaşıp Sağlık Meslek Lisesi binasını yaptırıp çocuklarımızı bu bodrum katta eğitim görmekten kurtaracağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kara 'Bu Okulu Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement