Kapanış Saati Engeli Nedeniyle Kahvehaneler Dernek Oluyor" - Son Dakika
Güncel

Kapanış Saati Engeli Nedeniyle Kahvehaneler Dernek Oluyor"

Kapanış Saati Engeli Nedeniyle Kahvehaneler Dernek Oluyor"

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: "Gece geç saatlere kadar açık kalabilmesi, denetimsizlik nedeniyle alkol servisi yapılabilmesi, oyun ve kumar oynatılabilmesi nedeniyle kahvehane yerine dernek açılmaya başlandı" "4 bin olan üye sayımız, bin 500'e kadar düştü.

10.03.2014 11:14

BEKİR BEKTAŞ - Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, gece geç saatlere kadar açık kalabilmesi, denetimsizlik nedeniyle alkol servisi yapılabilmesi, oyun ve kumar oynatılabilmesi nedeniyle kahvehane yerine dernek açılmaya başlandığını savundu.

Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kahvehane işletmecilerinin yasal düzenlemeler ve denetim azlığı nedeniyle bazı sorunlar yaşadığını dile getirdi.

Dernek olarak kurulan mekanların denetimsizlik nedeniyle zamanla kumar oynanan ve alkol tüketilen mekanlar haline geldiğini iddia eden Ağaoğlu, derneklerde okey ve iskambil gibi oyunların oynatılmasının, alkol tüketilmesinin yasak olduğunu vurguladı.

Türkiye genelinde bulunan 95 bini aşkın derneğin büyük bölümünün amacı dışına çıktığını öne süren Ağaoğlu, "Gece kapanış saatleri belirlenmeyen derneklerde denetimsizlik nedeniyle yasak olmasına rağmen oyun da oynatılıyor, alkol servisi de yapılıyor. Kanarya sevenler, kuş sevenler derneği gibi isimler altında kurulmasına rağmen amacı dışında hizmet vererek kumar oynatan çok sayıda mekan ortaya çıkmaya başladı" dedi.

Kahvehanelerin yasal olarak oyun oynatılabilen mekanlar olduğunu ancak belirli bir saate kadar hizmet verebildiklerine işaret eden Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"Gece geç saatlere kadar açık kalabilmesi, denetimsizlik nedeniyle alkol servisi yapılabilmesi, oyun ve kumar oynatılabilmesi nedeniyle kahvehane yerine dernek açılmaya başlandı. Hatta bazı kahvehaneler kapanarak dernek statüsünde faaliyet göstermeye başladı. 4 bin olan üye sayımız, bin 500'e kadar düştü. Bazı kahvehane işletmecileri, sınırlama ve denetimlerden kaçmak için dernekleşmeye gidiyor."

"Seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz"

Ağaoğlu, özellikle yerel seçimler öncesinde vatandaşa ulaşmak isteyen siyasilerin uğrak yerlerinden birinin de kahvehaneler olduğuna dikkati çekti.

Vatandaşlarla birebir diyalog kurmak ya da toplantı düzenlemek için kahvehanelerin tercih edildiğini dile getiren Ağaoğlu, Osmanlı döneminde de kahvehanelerin duyuruların yapılması için tercih edilen mekanlar arasında yer aldığını belirtti.

Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"Kahvehanelerde, politika çok konuşulan konular arasındadır. Eskiden 'siyasetin beşiği' derlerdi. Günümüzde de bu gelenek büyük ölçüde sürüyor ancak kahvehane işletmecileri olarak seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz. Maalesef siyasiler seçimden seçime geliyor. Teknolojinin hızla ilerlemesiyle bu işler sanal aleme girdi. Basın ve televizyona daha çok kaymaya başladı ama yine de kahvehaneler siyasilerin uğrak yeri olmaya devam ediyor."

Ağaoğlu, iskambil ve benzeri oyunların son yıllarda sanal ortamda da oynanabilir hale geldiğini ifade ederek, kahvehane kültürünün çok farklı olduğunu, bunun kahvehanecileri etkileyeceğini düşünmediğini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kapanış Saati Engeli Nedeniyle Kahvehaneler Dernek Oluyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement