Kapadokya Havalimanı Artık "Engelsiz" - Son Dakika
Güncel

Kapadokya Havalimanı Artık "Engelsiz"

Kapadokya Havalimanı Artık "Engelsiz"

DHMİ Genel Müdürlüğü'nce başlatılan projesi kapsamında Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na yaptırılan platformlar, görme ve yürüme engelliler tarafından test edildi.

09.11.2012 10:27  Güncelleme: 10:28

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nce (DHMİ) başlatılan projesi kapsamında Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na yaptırılan platformlar, görme ve yürüme engelliler tarafından test edildi.

Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği'nden (GÖRBİR) gelen görme engelli vatandaşlar ile yürüme engelliler, proje kapsamında otoparktan terminal içine, oradan da uçağa biniş noktasına kadar yaptırılan ve yerden birkaç santimetre yüksek, hissedilebilir noktaları kullanarak havalimanını gezdiler.

Proje hakkında bilgi veren Kapadokya Havalimanı Baş Müdürü Ali Şerit,

"Engelsiz Havalimanı Projesi" kapsamında havalimanlarından engelli vatandaşlar için terminale girişten, uçağa bineceği noktaya kadar hissedilebilir nokta yaptıklarını söyledi.

Yaptıkları hizmeti kontrol etmek için sistemi kullanacak gerçek kişiler olan GÖRBİR üyesi engellileri havalimanlarına davet ettiklerini belirten Şerit, "Biz yaptığımız hizmetlerin de engelliler tarafından kontrol edilerek yaptığımızın doğru olup olmadığını GÖRBİR ile birlikte hareket edip denemesini yaptık. Onlar sayesinde kurduğumuz sistemin bir eksik tarafı var mı onu tespit ettik" dedi.

Şerit, ayrıca havalimanlarında hizmet veren diğer kurumların da proje kapsamında kendilerine düşen yükümlülükleri yerine getirdikleri takdirde DHMİ ve Sivil Havacılık Genel müdürlüklerine ödeyecekleri vergide büyük bir düşüş meydana geldiğini kaydetti.

GÖRBİR Başkanı Erol Mutlu da yapılan uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, engellilere yönelik 2005 yılında çıkarılan yasa gereği bu uygulamaların başladığını, bunun da Nevşehir'de ilk kez Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda gerçekleştirildiğini belirtti.

Mutlu, buraya gelen engellilerin bundan sonra zorluk çekmeden işlemlerini gerçekleştirebileceğini ifade etti.

GÖRBİR Başkan Yardımcısı Mahmut Kemikkıran ise "GÖRBİR olarak biz de engellilerimizi bilgilendirmeye gayret edeceğiz. Bundan sonra diyeceğiz ki

'havalimanlarına geleceksiniz, oradaki plastik geçişlerden hiç kimseden yardım almadan biletinizi alıp uçağınıza bineceksiniz' diyeceğiz" diye konuştu.

Muhabir: Murat Asil/ Yücel Velioğlu/ İsmail İçer

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement