Kanser Tarama Aracı Yola Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Kanser Tarama Aracı Yola Çıkıyor

Kanser Tarama Aracı Yola Çıkıyor

Kırıkkale Valiliği himayesinde yerel gazeteler ve iş adamlarının katkılarıyla meydana getirilen meme kanseri gezici tarama aracı yola çıkmaya hazır.

03.04.2015 17:00  Güncelleme: 17:01

Hızla artan kanser vakalarında erken teşhisin öneminden hareketle gerekli cihazlarla donatılan gezici araç; il il, sokak sokak gezerek kanser taraması yapacak. "Çocuklar annesiz kalmasın" sloganı ile yola çıkacak araç, tarama ve tedavi süreçleri ile ilgili sağlık hizmetlerini kadınların ayağına götürecek. Gezici sağlık aracı ile hastalığın erken teşhis edilerek tedavi sürecinin başlatılması ve hastalık oranının düşürülmesi hedefleniyor.

Mobil Kanser Tarama Aracı'nın yapımına katkı sağlayan Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, teslim töreninde yaptığı konuşmada fahri Kırıkkaleli olarak Kanser Haftasında böyle bir organizasyona katkı sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve şunları söyledi:

"Toplum sağlığını yakından ilgilendiren her konuda elimizden geldiğince katkı sunmaya çalışıyoruz. Kanser hastalarının sayısı her geçen gün artıyor. Halbuki erken teşhis ve tedavi ile pek çoklarının önüne geçmek mümkün olabiliyor. Bu anlamda kadınların ayağına gidecek tarama aracı da büyük önem taşıyor. Çocuklar annesiz kalmasın… Bu konularda toplumun her kesimi ile beraber sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düşüyor. Geçtiğimiz ay organ bağışı haftasında da ASİAD Merkezimizde bir sempozyum düzenledik ve biz de organlarımızı bağışladık. Şimdi burada da meme kanserinin erken teşhisine dikkat çekmek ve bu konuda yol alacak araçla kadınlara bu hizmeti götürmek; toplumu bilinçlendirmek ve hastalığın önüne geçmek için atılan önemli bir adım olacaktır. Sayın Valimiz Ali Kolat başta olmak üzere katkı sağlayan herkesi kutluyorum. Ayrıca, işlerinin sadece haber yapmaktan ibaret görmeyip, bu tip etkinliklere doğrudan katkı sunan gazeteci arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Bu kampanyanın sadece bir başlangıç olduğunu, sağlık taraması yapan araçların her geçen gün çoğalacağını, halkımızın bu konuda daha çok bilinçleneceğini düşünüyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kanser Tarama Aracı Yola Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement