Kanlı Eldiven Cinayet Şüphelileri Ele Verdi - Son Dakika
Güncel

Kanlı Eldiven Cinayet Şüphelileri Ele Verdi

Kanlı Eldiven Cinayet Şüphelileri Ele Verdi

Konya'da ikinci el eşya satan 36 yaşındaki Hanifi Ölmez, tabancayla öldürülüp bir çöplüğe atıldı.

27.08.2013 13:10

Konya'da ikinci el eşya satan 36 yaşındaki Hanifi Ölmez, tabancayla öldürülüp bir çöplüğe atıldı. Ölmez'in cinayet şüphelileri olarak dayısının oğlu 43 yaşındaki Adnan Çelik ve kendi iş ortağı 57 yaşındaki Şakir Bayraktar, kanlı eldiven sayesinde yakalandı.

Konya'nın Sarayönü İlçesi'ne bağlı Çeşmelisebil Beldesi'ndeki çöplüğe, geçen 17 Ağustos günü çöp dökmeye gelen belediye işçileri, yerde kanlar içinde bir erkeğin yattığını görüp jandarmaya haber verildi. Olay yerinde inceleme yapan jandarma, başından tabancayla tek kurşunla vurularak öldürülen ve sıcaktan dolayı vücudunda morluklar meydana gelen cesedin kimliğini belirlemek için polisle birlikte çalışma başlattı.

CİPİ BAŞKA İLÇEDE BULUNDU

Yapılan çalışmada cesedin geçen 13 Ağustos günü Cihanbeyli İlçesi yakınlarında içinde kan lekeleri olan terk edilmiş 42 CVL 22 plakalı cipin sahibi Hanifi Ölmez'e ait olduğunu belirlendi. Bunun üzerin polis, 'adam yaralama ve uyuşturucu kullanmaktan' suç kaydı bulunan Hanifi Ölmez'in ailesi ile iş ortağı Şakir Bayraktar'ın ifadesine başvurdu.

Ölmez ile en son 13 Ağustos günü görüştüğünü söyleyen Şakir Bayraktar, polise verdiği ilk ifadesinde, "O gün, öğlen saatlerinde beraberdik. Hanifi beni eve bıraktı. Daha sonra besicilik için hayvan almak üzere Yunak İlçesi'ne gidecekti" dedi. Polis, ertesi gün Bayraktar ile tekrar görüştü. Çelişkili ifadeler vermesi üzerine polis, Bayraktar'ı yakın takibe aldı.

POLİS KANLI ELDİVENLERDEN İZ SÜRDÜ

Bu sırada terk edilen cipin yaklaşık 100 metre ilerisinde kanlı eldiven bulundu. İnşaatlarda kullanılan eldivenlerin markasından yola çıkıp araştırmasını derinleştiren polis, bunu Şakir Bayraktar'ın, satın aldığını saptadı. Eldivenin satıldığı işyerinin ve çevresindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Şakir Bayraktar'ın eldiveni aldıktan sonra Hanifi Ölmez ve Ölmez'in dayısının oğlu Adnan Çelik'in birlikte cipe binip uzaklaştığını belirledi. Bunun üzerine Adnan Çelik de takibe alındı.

Polis, bu sırada Bayraktar'ın Konya'dan kaçıp Adana'daki arkadaşı P.K.'nin evinde gizlendiğini saptadı. Cinayet Bürosu ekipleri Adana'ya gideceği sırada Bayraktar'ın Konya'ya geleceğini öğrendi. Ardından Bayraktar'ın Konya'daki 32 yaşındaki kızı D.Y.'nin evinde saklandığını tesbit ederek, geçen 25 Ağustos günü buraya baskın düzenledi. Polisin geldiğini gören Bayraktar, kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamaca sonucu yakalanan Bayraktar, gözaltına alındı. Aynı gün Adnan Çelik de evinde yakalandı.

2 şüphelinin ardından Bayraktar'ı saklayan arkadaşı P.K. ve kızı D.Y. ile polisi yanıltmak için "Şakir Bayraktar'ı, polis 13 Ağustos günü gözaltına aldı. Bir daha geri gelmedi diyen" Bayraktar'ın birlikte yaşadığı eski eşi F.Ç. ile şüphelileri yardım ettiği öne sürülen M.Y. de gözaltına alındı.

'ŞAKA BÖYLE YAPILIR DİYE ÖLDÜRDÜK'

Şüphelilerden Adnan Çelik'in, polise verdiği ilk ifadesinde, "Araçta seyir halindeyken Hanifi, elindeki tabancayı doldur boşalt yaparak bize doğru şaka amaçlı doğrulttu. Biz de elinden tabancayı alarak şaka böyle yapılır, diye başından bir el ateş ederek öldürdük" dediği öğrenildi.

Şüphelilerin Ölmez'i, öldürdükten sonra cesedi çöplük alana atıp ruhsatsız tabancayı da Cihanbeyli İlçesi girişinde bir taraya gömdükleri, hedef şaşırtmak için de aracı ilçe yakınlarında terk edip, kanlı elbiselerini yeni aldıklarıyla değiştirip otobüsle Konya'ya döndükleri, tabancanın ise gömüldüğü yerden çıkartıldığı belirtildi.

Polis ise Hanifi Ölmez'in, yaklaşık 6 ay önce 40 bin lira sermaye koyup Bayraktar ile ortak olduğu; ortaklıktan ayrılacağını ve parasını istemesi üzerine Bayraktar'ın azmettirdiği üzerine duruyor.

Şüpheliler, yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

DAHA ÖNCE DE VURULMUŞ

Konya'da o dönem kasaplık yapan Hanifi Ölmez, 20 Temmuz 2011 tarihinde aralarında anlaşmazlık bulunan meslektaşı H.K. tarafından kasığından vurularak yaralanmıştı. Bu olaydan 6 ay sonra da Ölmez, H.K.'nın işyerine pompalı tüfek ve tabanca ile silahlı saldırıda bulunmuş ve içeride müşteri olarak bekleyen 53 yaşındaki Bayram Özkara'nın karnından, sol bacağından ve sırtından yaralanmasına neden olmuştu. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanlı Eldiven Cinayet Şüphelileri Ele Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement