Kan Davası Cinayeti Sanığına İyi Hal İndirimi - Son Dakika
Güncel

Kan Davası Cinayeti Sanığına İyi Hal İndirimi

Kan Davası Cinayeti Sanığına İyi Hal İndirimi

Zonguldak'ta, kardeşini öldüren kişinin ağabeyi 42 yaşındaki Mehmet Akça'yı sabah işe giderken tabanca ile öldüren 36 yaşındaki Osman Öztürk'e verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, Yargıtay'ın bozma kararı üzerine ömür boyu hapse çevirildi.

06.05.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, kardeşini öldüren kişinin ağabeyi 42 yaşındaki Mehmet Akça'yı sabah işe giderken tabanca ile öldüren 36 yaşındaki Osman Öztürk'e verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, Yargıtay'ın bozma kararı üzerine ömür boyu hapse çevirildi.

Olay, 17 Mart 2010'da Meşrutiyet Mahallesi'nde meydana geldi. Osman Öztürk, 2006'da ağabeyi Ali Öztürk'ü öldüren Aydın Akça'nın ağabeyi, Türk Telekom İl Müdürlüğü arıza servisinde çalışan evli ve 1 çocuk babası Mehmet Akça'yı sabah işe giderken pusu kurarak tabanca ile öldürdü. Cinayeti kan davası nedeniyle işlediğini itiraf eden Osman Öztük, 'kan gütme saiki ile adam öldürmek', Erol Karabulut, Köksal, Tuncay, Ahmet ve Kerim Bektaş ile Ekrem ve Ergin Öztürk ise 'yardım, yataklık ve ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından hakim karşısına çıktı.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sonucunda Osman Öztürk'e ömür boyu hapis cezası verildi. Tuncay Bektaş, Kerim Bektaş ve Erol Karabulut ise 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıkların ise beraatlerine karar verildi.

Ancak Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, cinayetin planlanarak işlendiği gerekçesiyle kararı bozdu. Tekrar görülen davada Osman Öztürk'e, bu kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, diğer üç sanığa ise 15'er yıl hapis cezası verildi. Avukatların itirazı üzerine Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, bu kararı da bozdu. Yargıtay, 3 sanık için uygulanan TCK'nın 'takdiri indirim' içeren 62'nci maddesinin cinayet sanığı Osman Öztürk için de uygulanması gerektiğine hükmetti. Bozma kararı üzerine bugün yeniden hakim karşısına çıkan Osman Öztürk, duruşmalardaki samimi beyanları, iyi hali takdiri indirim nedeni sayılarak tekrar ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kan Davası Cinayeti Sanığına İyi Hal İndirimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement