Kadınlar Kargı Çayı'na Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Kargı Çayı'na Sahip Çıktı

Kadınlar Kargı Çayı\'na Sahip Çıktı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kadınların ağırlıkta olduğu 150 kişilik grup, Kargı Çayı üzerine 5 hidroelektrik santrali (HES) yapılmak istenmesini protesto etti.

04.05.2011 15:30

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kadınların ağırlıkta olduğu 150 kişilik grup, Kargı Çayı üzerine 5 hidroelektrik santrali (HES) yapılmak istenmesini protesto etti. Eylemde, 'Su hayattır, satılamaz, 'HES'lere hayır' sloganları atıldı.

Fethiye'nin Yanıklar Köprüsü üzerinde toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan 150 kişilik grup, Kargı Çayı üzerine yapılması planlanan 5 HES için eylem yaptı. Ellerindeki döviz ve pankartlarla yürüyüş gerçekleştiren grup, sloganlar eşliğinde yürüdü. Öğrencilerin de destek verdiği eylemde, köylü kadınlar ön saflarda yer aldı. Kargı, Karacaören, Çiftlik, Göcek, İnlice, Karagedik, Çatalarık ve Fethiye'den toplanan gruptakiler, 'Su hayattır, satılamaz, 'HES'lere hayır, 'Dereler satılamaz', 'Eşen Çayı, Kargı Çayı özgürce akacak' şeklinde slogan attı. Gruba, Muğla Bağımsız Milletvekili adayı Şehbal Şenyurt Arınlı da destek verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan grup sözcüsü Uğur Çaçaron, yörenin betonla kaplanmasına karşı olduklarını söyledi. Çaçaron, "Kargı Çayı, Fethiye yöresinin Eşen'den sonra en önemli akarsuyudur. Balık çiftlikleri yüzünden suyumuzun kirletilmesine karşı mücadele ederken bir de üzerine HES kurulmasına seyirci kalamayız" dedi.

Köylü kadınlardan 75 yaşındaki Keziban Karaman ise "Bizim büyüklerimiz burada doğdu, burada öldü. Biz de burada doğduk, burada öleceğiz. Kargı Çayı bizim hayatımız. Çayımızı elimizden alırlarsa bizleri de bitirirler. Bizim çocuklarımızın güzel bir geleceği olmaz. Bunu bize yapmasınlar. Biz elektrik istemiyoruz. Biz suyumuzun kesilmeden akmasını istiyoruz. Devletimiz, bizim sesimizi duysun" diye konuştu. - Muğla/ Fethiye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlar Kargı Çayı'na Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement