Kadınlar Buluşmasında Sümeyye Erdoğan Moderatör - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Buluşmasında Sümeyye Erdoğan Moderatör

Kadınlar Buluşmasında Sümeyye Erdoğan Moderatör

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızı Sümeyye Erdoğan'ın Moderatörlüğünü Yaptığı 10. Kadın Buluşması Gaziantep'te Yapıldı.

29.10.2010 20:15

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın moderatörlüğünü yaptığı 10. Kadın Buluşması Gaziantep'te yapıldı.Dedeman Otel'de Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen ve AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AKP Kadın Kolları Genel Başkanı ve AKP'li Milletvekilleri Fatma Şahin, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Asım Güzelbey ve AKP İl Başkanı Ahmet Uzer ile çok sayıda kadın davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Anadolu Platformu ve Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, kadınların hak ve özgürlüklerinin çoğaltılması için yapılacak her türlü etkinliğe destek vereceklerini söyledi. Daha sonra Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu tarafından Kadın Buluşmaları'nın tarihçesi slayt gösterisi eşliğinde anlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de sunumunda, Gaziantep'in geçmişten günümüze kadın, erkek ve çocukların birlik ve beraberliğine değinerek bu toplantıya Gaziantep'te ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞI REDDEDİYORUZ

AKP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, ise "Sivil toplum kuruluşu demek demokrasi demektir. Bir ülkenin gelişmişliğine bakmak için öncelikle sivil toplum kuruluşlarına bakmak gerekiyor. ABD'ye baktığınız zaman insanların büyük bir çoğunluğu herhangi bir sivil toplum örgütü üyesidir. Biz de ülkemizde bunu sağlamaya çalışıyoruz. Her türlü ayrımcılığı da reddediyoruz. Cumhuriyet'in 100'ncü yılında kadınlarımızla birlikte hedefimiz temel hak ve özgürlüklerde birinci sıraya oturmaktır. Bu bayrak yarışında ülkemizi her anlamda birinci sınıf yapmaya kararlıyız. Biz de bu inanç, birlik ve beraberlik olduğu sürece başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Vali Süleyman Kamçı da, katılımcıların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, "Kadınlarımızın toplum hayatla bütünleşmeleri toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine yön verecek etkinlikte olmaları, yalnız kendileri için değil tüm toplum için önemlidir. Kadınların toplum içerisinde hak ettiği yerde olmaları, eğitimle ve ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeleriyle mümkündür" diye konuştu.

Toplantının birinci oturumunda 'Geçmişten Günümüze Kadınların Emeği ve Üretkenliği. Engeller ve Fırsatlar' ele alınırken, Sümeyye Erdoğan'ın moderatörlüğünü yaptığı ikinci oturumda ise 'Sivil Toplum Alanında Kadınların Emeği ve Üretkenliği' konusu kadın konuşmacılar tarafından masaya yatırıldı. Erdoğan'ın moderatörlüğü sırasında gazeteciler dışarı çıkarıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlar Buluşmasında Sümeyye Erdoğan Moderatör - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement