İzmir Ekg Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

İzmir Ekg Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

İzmir Ekg Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Annesinden Asker Selamı

30.05.2010 19:03

ŞEHİT ANNESİNDEN ASKER SELAMI

Şehit Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk'un cenazesi, son kez evinin önünden geçirildikten sonra tören için Karşıyaka'daki Beşikçioğlu Camisi'ne götürüldü. Camideki tören öncesinde taziyeleri kabul eden aileyi acı günlerinde İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, Hava Eğitim Komutanı Korgenaral Ziya Güler, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, AKP İzmir milletvekilleri İsmail Katmerci, Tuğrul Yemişçi yalnız bırakmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene çelenk gönderdi. Ancak çelengin cami kapısına yakın bırakılmasına karşı çıkanlar oldu. Kılıçdaroğlu'nun çelenginin yeri değiştirildi.

''OĞLUM İSTEDİĞİ GİBİ ŞEHİT OLDU'

Oğluyla operasyon gecesi konuşan ve evindeki törene PKK'ya lanet getiren anne Tethiye Balduk, cami avlusundaki açıklamasında ise, ''Bana sık sık otuzlu yaşlarında şehit olacağını söylüyordu. İşte istediği gibi şehit oldu. Oğlum her zaman namazını kılar, abdestsiz yere basmazdı. PKK'lı teröristler onu bizden aldı. Son konuşmamızda kendisine, asker arkadaşlarına ve komutanlarına hayır duaları etmiştim' dedi. Annenin konuşması sırasında arka sırada oturan bazı yakınları ise, şehidin Kürt kökenli olduğunu bağırarak söyledi. Şehit Uzman Çavuş Doğan Balduk'un metanetli görünmeye çalışan ve ağlayaman eşi Seher Balduk, ''Her gün 15-20 kez telefonda konuşurduk. Vatan sağolsun' dedi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Öğlende kılınan cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Doğan Balduk'un cenazesi, askerlerin omuzlarında yükseldi. Bir süre top arabasında taşınan şehidin cenazesi, daha sonra torağa verilmek üzere Kadifekale Şehitliği'ne götürüldü. Tabutun askeri araçla geçişi sırasında anne Mehtiye Balduk ile bazı yakınları asker selamı verdi. Tören alınında toplanan vatandaşlar da terörü lanetleyen sloganlar attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Ekg Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement