İzmir'deki orman yangınında gözaltına alınan şüpheliler serbest kaldı - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki orman yangınında gözaltına alınan şüpheliler serbest kaldı

İzmir'in Urla ilçesinde çıkan orman yangınında mangal yakmaları sonucu yangını çıkardıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheliler, yangını söndürmeye çalıştıklarını ancak başaramadıklarını ifade etti.

15.07.2023 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki orman yangınında gözaltına alınan şüpheliler serbest kaldı

İZMİR - İzmir'in Urla ilçesinde makilik alanda çıkan yangında, mangal yakmaları sonucu yangını çıkardıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadesinde ise mangal yaktıkları yerde bir anda otların tutuştuğunu, daha sonra kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştıklarını ancak başaramadıklarını söyledikleri öğrenildi.

Yangın dün ilçeye bağlı Demircili Mahallesi mevkiinde makilik alanda meydana geldi. Saat 13.30'da çıkan yangına 13.38'de ilk müdahaleyi gerçekleştiren İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere 4 helikopter, 2 uçak ile havadan, 15 arazöz 4 su ikmal aracı ve 3 dozer ile karadan müdahale ediyor. Yerleşim yerlerinden uzakta olduğu öğrenilen yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bölgede yapılan çalışmalarda yangının mangal yakan T.Ş. ve E.T. tarafından çıkarıldığı belirlendi. Olayla ilgili 2 şüpheli ekipler tarafından gözaltına alınırken, yangından 15 hektar makilik alanın etkilendiği öğrenildi.

Adli kontrolle serbest kaldılar

Jandarmadaki ifadelerinde suçlarını kabul eden şüphelilerin, mangal yaktıkları yerde bir anda otların tutuştuğunu, daha sonra kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştıklarını ancak başaramadıklarını söyledikleri öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.Ş. ve E.T., çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir\'deki orman yangınında gözaltına alınan şüpheliler serbest kaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'deki orman yangınında gözaltına alınan şüpheliler serbest kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement