İzmir - Cezaevinden 18 Kilo Eksik Ve Damarında 2 Stendle Çıktı 20 Ay Sonra Tahliye Olan Ertan Avkıran: Ailem İçin Çalışacağım - Son Dakika
Güncel

İzmir - Cezaevinden 18 Kilo Eksik Ve Damarında 2 Stendle Çıktı 20 Ay Sonra Tahliye Olan Ertan Avkıran: Ailem İçin Çalışacağım

İzmir - Cezaevinden 18 Kilo Eksik Ve Damarında 2 Stendle Çıktı
20 Ay Sonra Tahliye Olan Ertan Avkıran: Ailem İçin Çalışacağım

Güzelbahçe Belediye Başkanlığı Görevini Yürütürken, 'sarmaşık Operasyonu' Kapsamında Gözaltına Alınıp Tutuklanan Ertan Avkıran, Dün Tahliye Oldu. Cezaevinde, 20 Ay Geçiren Avkıran, Bu Süre İçinde Üzüntüden 18 Kilo Verdiğini, Kalbindeki İki Damara Stend Takıldığını Söyledi. Cezaevinde İlk Kez Kuran Okuduğunu, 11 Yağlıboya Tablo Yaptığını, En Çok Balığı Özlediğini Anlatan Avkıran, Cezaevi Deneyiminin Kendisine, 'önümdeki Ağaca Bakarken Arkamdaki Ormanı Görmemişim' Dedirttiğini Belirtti.

01.09.2010 20:20

GÜZELBAHÇE Belediye Başkanlığı görevini yürütürken, 'Sarmaşık Operasyonu' kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Ertan Avkıran, dün tahliye oldu. Cezaevinde, 20 ay geçiren Avkıran, bu süre içinde üzüntüden 18 kilo verdiğini, kalbindeki iki damara stend takıldığını söyledi. Cezaevinde ilk kez Kuran okuduğunu, 11 yağlıboya tablo yaptığını, en çok balığı özlediğini anlatan Avkıran, cezaevi deneyiminin kendisine, 'Önümdeki ağaca bakarken arkamdaki ormanı görmemişim' dedirttiğini belirtti.

Güzelbahçe Belediye Başkanı iken Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alınıp, tutuklanan Ertan Avkıran, 20 ay sonra tahliye edildi. Avkıran, 42 yıldır un toptancılığı yaptığı dükkanında sevenleriyle buluştu. Yeni boyalı, temiz yataklı sıfır koğuşta iki kişiyle kaldığını, ilk 10 ay sürekli günlük tuttuğunu, 11 yağlıboya resim yaptığını ve Kuran'ı ilk kez okuduğunu anlatan Avkıran 7 mevsim, 20 ay, 86 hafta, 15 bin 100 saat geçirdiği cezaevinden 18 kilogram eksik ve kalbindeki 2 damardaki stendle çıktı. Avkıran, "Bin 200 kişi mektup yazdı bana, sevgilerini akıttı her satırında. Beni bunlar ayakta tuttu. Yoksa 'örgüt kurmak'la suçlandığımı duyunca mahvoldum. Ben trafikte ceza ödememiş insanım. Halkımın gözünde düştüğüm durumu düşündüm ve kahroldum. Üzüntüden 121 kilodan 103 kiloya düştüm. 9 Haziran ve 29 Haziran'da yapılan iki ameliyatla tıkanan iki kalp damarıma stend takıldı" dedi.

'AİLEMİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIM'

Ertan Avkıran en çok balık, bardacık ve girit otlarını özlediğini belirterek, cezaevi deneyiminin ona 'Önümdeki ağaca bakmaktan arkamdaki ormanı görememişim' dedirttiğini söyledi. Artık ailesine daha çok zaman ayıracağını vurgulayan Avkıran, "İşim Güzelbahçe, sevdam Güzelbahçe diyerek yaşadım. Son 10 yıl ailemi ihmal ettim. Eşim, 32 yaşındaki kızım 30 ve 26 yaşlarında iki oğlumun geleceği için çalışacağım. Ben cezaevine girince alacaklılarım sırtını döndü. Ailem manevi sıkıntının yanı sıra maddi sıkıntı da yaşadı. Alacaklarımızın peşine düşeceğiz" diye konuştu.

MECLİS ÜYELİĞİNE GERİ DÖNECEĞİM

Yerel seçimde cezaevindeyken CHP'den Güzelbahçe Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Avkıran, askıya alınan görevine geri dönebilmek için Yüksek Seçim Kurulu'ndan ve İçişleri Bakanlığı'ndan gereğini öğrenip, hakkını kullanacağını söyledi. Avkıran, "Birikimlerimle, yarım kalan düşüncelerim projelerimle, ne gerekiyorsa Başkan Mustafa İnce'ye destek vereceğim. Onu da ben önermiştim zaten. Partimin enrindeyim, onun askeriyim" dedi.

'HUKUKLA HESAP SORACAĞIM'

Ertan Avkıran, hayatının 20 ayına mal olan süreçte kendisini bu duruma düşüren kişi ve kişilerle yargı önünde hesaplaşacağını belirterek şunları söyledi:

"İsim vermeyeceğim ama onlara dava açacağım. Hesaplaşmayı hukukla yapacağım. Özgürlüğümü kısıtlamaya sebep olanlar hukuk önünde ben nasıl aklandıysam, hesap verdiysem, 20 ay çile çektiysem, onlar da hukuken varsa suçları görecekler. 3- 4 kişiye dava açacağım. Aralarında CHP'li de var başkaları da. Belediyedekiler benim kardeşim onlara dava açmayacağım."

'EKMEK VERDİĞİME KURŞUN SIKMAM'

Avkıran belediye çalışanı Güler Başkurt'ın kurşunla yaralanması olayında kendisinin sorumlu tutulmasına tepki gösteren Avkıran, "Onu, 1978 yılında işe alan benim. Beni büyüten ailenin kızı. Eşini bana rakip çıkardı, başkan aday adayı oldu. Bu memlekette de 70- 80 kişinin inşaatlarını, işyerlerini şikayet ettiler. Vurulma olayını o daha iyi biliyor. Onu işe alan ekmek veren benim. Ben ekmek verdiğim insana kurşun sıkmam. Kendisi bana böyle bir iftira attı" diye konuştu.

DAVA SÜRECİ

Güzelbahçe Belediyesi'ne geçen yıl 6 Ocak'ta 'Sarmaşık' adıyla operasyon düzenlenmiş, 74 kişi gözaltına alınmıştı. 'İhaleye fesat karıştırma, imar kanuna muhalefet, rüşvet alıp verme, görevi kötüye kullanma, görevi ihmal etme, irtikap, devleti zarara uğratma' iddialarıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında Ertan Avkıran'ın da bulunduğu 39 kişi tutuklandı, süreç içinde 6 tutuklu sanık kalmıştı. Dün yapılan ikinci duruşmada Avkıran'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık da tahliye edildi. Avkıran hakkında, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, görevi kötüye kullanma, göreve ilişkin sırrın açıklanması, 5'er kez ihalelere fesat karıştırma, 6 kez nitelikli dolandırıcılık, 2 kez rüşvet, 12 kez resmi belgede sahtecilik, kamu görevlisi sıfatıyla 7 kez resmi belgede sahtecilik ve zincirleme akaryakıt hırsızlığı' suçmasıyla toplam 355 yıl hapis cezası istendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Cezaevinden 18 Kilo Eksik Ve Damarında 2 Stendle Çıktı 20 Ay Sonra Tahliye Olan Ertan Avkıran: Ailem İçin Çalışacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement