İzmir - Cezaevi Önünde Sevgi Seli - Son Dakika
Güncel

İzmir - Cezaevi Önünde Sevgi Seli

İzmir - Cezaevi Önünde Sevgi Seli

Ağlayarak Tahliye Oldu

31.08.2010 23:10

AĞLAYARAK TAHLİYE OLDU

İzmir Güzelbahçe Belediyesi'ne geçtiğimiz yıl ocak ayında düzenlenen 'Sarmaşık Operasyonu'yla gözaltına alınıp tutuklanan, bugünkü duruşmada tahliye edilen eski Belediye Başkanı CHP'li Ertan Avkıran, saat 17.55'te, Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi'nden salıverildi. Avkıran'ı, aralarında kızı Ebru, oğulları Murat ve Mehmet Avkıran'ın yanısıra EGE KOOP Genel Başkanı Hüseyin Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce, CHP Eski İl Başkanı Kemal Karataş'ın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi karşıladı. Avkıran'ı, üzerlerinde, 'Gönüllerin Başkanı Ertan Avkıran' yazılı tişört ve şapkalar giyen grup, çevresinde sevgi yumağı oluşturduğu Avkıran'ı, davul zurna eşliğinde halay çekerek karşıladı ve bağrına bastı. Avkıran'da cezaevinden çıkınca gördüğü kalabalığın karşısında sanatçıların sahne selamını andırır şekilde eğilerek selamladı.

KALAN PROJELERİMİ ÖZLEDİM

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avkıran, "Politik nedenlerle tutuklandım. Adalet geç de olsa yerini buldu. Gerekçeli bir karar yokken, kabahatim yokken tutuklandım. Hak etmediğim şekilde suçlandım. Bunları haketmedim. Ben idealist bir insanım. Güzelbahçe Belediyesi'nin başında seçilmiş bir belediye başkanı var şu an. Başkan Mustafa İnce'yi buradan ben önerdim. O da arkadaşlarımla ve çocuklarımla hep beraber kazandılar, yola devam ediyorlar. Şimdi Mustafa İnce'yle beraber meclis üyeliğilim de devam edecek mi onun yargı sürecini bilmiyorum. Mustafa İnce'yle zamanını tamamlayacağız. Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Cezaevinde, kalan projelerimin özlemini çektim. 2 bine yakın mektup geldi sevenlerimden ve beni destekleyenlerden. Onlara, tüm İzmirlilere, cezaevi yönetimine çok teşekkür ediyorum. Kırgın olduğum kişiler var, ancak onların isimlerini daha sonra vereceğim" diye konuştu.

Avkıran, konuşmasının ardından üstü açık bir otomobile binerek, bir elinde Türk bayrağı diğer elinde gül demetiyle kendisini karşılayanlara teşekkür etti. Avkıran'ın bindiği otomobil, daha sonra kalabalık bir konvoy eşliğinde Güzelbahçe'ye hareket etti. Avkıran, Güzelbahçe'de de kendisini bekleyenler tarafından coşkuyla karşılandı, şehir turu yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Cezaevi Önünde Sevgi Seli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement