İzmir - Bakan Yıldırım İftara Katıldı - Son Dakika
Güncel

İzmir - Bakan Yıldırım İftara Katıldı

İzmir - Bakan Yıldırım İftara Katıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bir Dizi İnceleme ve Açılış Yapmık İçin Geldiği İzmir'de, İzmir Erzincanlılar Derneği'nin İftarna Katıldı. Bolçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'ndaki İftarda Bakan Yıldırım'ın Yanı Sıra AK Parti İzmir Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Taha Aksoy, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, Tcdd Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Çok Sayıda Davetli Yer Aldı. Bakan Yıldırım, İftarın Ardından Yeni Anayasa Paketiyle İlgili Konuşma Yaptı.

31.08.2010 02:04

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi inceleme ve açılış yapmık için geldiği İzmir'de, İzmir Erzincanlılar Derneği'nin iftarna katıldı. Bolçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'ndaki iftarda Bakan Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Taha Aksoy, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve çok sayıda davetli yer aldı. Bakan Yıldırım, iftarın ardından yeni anayasa paketiyle ilgili konuşma yaptı.

Türk demokrasi hayatında şu ana kadar 6 halk oylamasının yapıldığını, 7'ncisinin de 12 Eylül'de gerçekleştirileceğini söyleyen Bakan Yıldırım, yeni anayasa paketinin, kadınlara, çocuklara, dul ve yetimlere, gazilere, şehit yakınlarına birçok hak getirdiğini, insan hak ve özgürlüklerinin genişlediğini, hak arama yollarının artırıldığını söyledi.

'İLERİ DEMOKRASİ İÇİN ATILMIŞ ADIM'

Bakan Yıldırım, yapılacak oylamayla anayasada kapsamlı bir değişikliğin yapılacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"Demokrasilerde yargısız infaz olmaz. Erzincan Cumhuriyet Savcılığı'yla ilgili Erzurum'da görülen bir davada yine HSKY'yı görüyoruz. Bunlar bu davanın iddianamesini hazırlayan savcıları da bir ani kararla görevden aldı. Daha sonra Ergenekon Davası için yeni hakimler görevlendirildi. Birisi tutukluyor, birisi bırakıyor. Ne oldu? Adalet duygusuna adalete olan güven ve inanç zedelendi. Yargı ideolojiyle eşleşirse, yargı siyasetle içiçe olursa veya siyaset yargıya müdahale ederse, siyaset bürokrasiye, bürokrasi siyaset alanına girerse, ülkede huzur güven kalmaz. Hukuk devleti ilkeleri de zarar görür. İşte bu yapı sağlıksız bir yapıydı. Burada bir ciddi reform yapıldı. Şimdi söz sırası millette. Sizler de 12 Eylül'de bunu milletimiz enine boyuna değerlendirip kararını verecek. Sizin vereceğiniz karar eminim ki; bu konuda hiç tereddütüm yok, ülkeniz için en güzel, en iyi karar olacaktır. Bu anayasa ilk defa ülkemizde bir şeyi getirecek. Darbeler sonrasında yapılan anayasa, devleti millete karşı koruyan yazılı metinlerdir. İlk defa milletin hakkını, hukukunu devlet karşısında yücelten, daha geliştiren bir anayasa değişikli önümüze geliyor. Bu ileri demokrasi için atılmış mütevazi bir adımdır."

Bakan Yıldırım, konuşmasının ardından Aliağa- Menderes raylı sistem çalışmaları kapsamında bugün açılışı yapılan Cumaovası- Alsancak hattındaki çalışmalarından dolayı TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş ve kurum yöneticilerine takdirname verdi. Ayrıca Bakan Yıldırım'a da teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Bakan Yıldırım İftara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement