İzmir - Afganistan´Da Kaçırılan İşçilerin Aileleri Yeni Yıla Gözyaşlarıyla Girdi - Son Dakika
Güncel

İzmir - Afganistan´Da Kaçırılan İşçilerin Aileleri Yeni Yıla Gözyaşlarıyla Girdi

İzmir - Afganistan´Da Kaçırılan İşçilerin Aileleri Yeni Yıla Gözyaşlarıyla Girdi

Afganistan'da 6 Gün Önce Silahlı Kişiler Tarafından Kaçırılan Bir İnşaat Firmasında Çalışan, 4 Kişiden 2'sinin Manisa Akhisar'da Yaşayan Aileleri Yeni Yıla Gözyaşları İçerisinde Girdi. Kaçırılan İşçilerin Yakınları Ferhat ve Atlı Aileleri Başta Dışişleri Bakanlığı Olmak Üzere Tüm Yetkililerden Kendilerine Yardımcı Olmasını İstedi.

01.01.2011 18:26

AFGANİSTAN'da 6 gün önce silahlı kişiler tarafından kaçırılan bir inşaat firmasında çalışan, 4 kişiden 2'sinin Manisa Akhisar'da yaşayan aileleri yeni yıla gözyaşları içerisinde girdi. Kaçırılan işçilerin yakınları Ferhat ve Atlı aileleri başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililerden kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Akhisar'ın Hacı İshak Mahallesi'nde oturan Ferhat ailesiyle yine aynı mahallede oturan Atlı ailesinin fertleri, Atlı ailesinin damatları Binali Yalçın'ın evinde toplanıp, basın mensuplarına dertlerini anlattı. 32 yaşındaki İmam Atlı ile 55 yaşındaki Cafer Ferhat'ın 10 ay önce Ankaralı bir inşaat firmasının Afganistan'da yaptıkları Karakol inşaatlarında çalışmak üzere Demir Bağlama ve Kalıp Çakma ustası olarak gittiklerini anlatan İmam Atlı'nın ağabeyi Yusuf Atlı, ''6 gün önce kardeşim İmam Atlı ile hemşerimiz Cafer Ferhat'ın işarkadaşları telefonla arayıp yakınlarımızın kaçırıldığını söyledi. Aracın Afgan şoförünün bırakıldığını belirtti. Ankara'daki İnşaat Firması yetkilileri de olayı doğruladı. Fakat bu 6 gün içinde hiçbir girişim yapmadılar' dedi. Oğlu İmam Atlı için gözyaşı döken anne Hanım Atlı, ''Oğlumu bana bulsunlar. Ekmek parası için gitti. Başbakanımızdan, herkesten bizlerin acısını dindirmelerini bekliyoruz' diyerek feryat etti. Çocukları olmayan, Cafer Ferhat'ın eşi Şirin Ferhat, ''Burada iş bulamayınca gurbet yollara düştü kocam. Ömrümüzün son yıllarında rahat etmek için 10 aydır Afganistan'da. Devamlı konuşuyorduk. Yılbaşından sonra izine geleceklerdi. Kimin kapısını çalacağımızı bile bilmiyoruz' şeklinde konuştu.

Akrabalarının hemen hepsinin evinde toplandığı İmam Atlı'nın eniştesi Binali Yalçın, ''Herkes yeni yıla çoluk çocuğu, eşi dostu ile güle oynaya girerken bizler ağlıyoruz. Yetkililerden 6 gündür tatmin edici bir yanıt ve girişim yaptıklarına dair bir haber alamadık. Hafta başında iki aile toplu olarak Ankara'ya gideceğiz. Önce inşaat firmasının daha sonrada devlet yetkililerinin kapısını çalacağız. Milletvekillerimizden yardım istiyoruz. Kayınbiraderim İmam Atlı, hemşerim Cafer Ferhat'ın bir önce bulunmalarını ailelerine kavuşmalarını bekliyoruz' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Afganistan´Da Kaçırılan İşçilerin Aileleri Yeni Yıla Gözyaşlarıyla Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement