İTÜ Mezunlar Meydanı Açıldı - Son Dakika
Güncel

İTÜ Mezunlar Meydanı Açıldı

İTÜ Mezunlar Meydanı Açıldı

''İTÜ Mezunlar Meydanı'' Projesi'ni ilk etabı İTÜ'lü mezunların katılımı ile açıldı.

31.12.2011 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunlar Konseyi'nin Ağustos 2011'de başlattığı ''İTÜ Mezunlar Meydanı'' Projesi'nin Ayazağa Kampüsü Mustafa İnan Merkez Kütüphanesi önündeki ilk etabı İTÜ'lü mezunların katılımı ile açıldı.

Genç İTÜ'lülere yurt imkanı sağlamak amacıyla düzenlenen "İTÜ Mezunlar Meydanı" projesinin açılışına, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, Rektör Yardımcıları, İTÜ Mezunlar Konseyi Başkanı Erol BİLECİK ve İcra Kurulu Üyeleri, İTÜ'lü birçok iş adamı, bilim insanı, siyasetçi ve sanatçı katıldı.

İTÜ Mezunlar Konseyi Başkanı Erol BİLECİK, törende yaptığı açılış konuşmasında, ''Üniversitemiz bize çok fazla şey kazandırmıştır. Bu kazançların farkını yıllar geçtikçe daha fazla anlıyoruz. Şimdi biz mezunlar olarak, İTÜ'nün misyonunu sonsuza dek sürdürmesi için ağabey ve ablalarımızdan aldığımız bayrağı daha da ileri götürmek ve İTÜ markasına değerli katkılar yapmak için çalışıyoruz.'' dedi. İTÜ Mezunlar Meydanı" projesinin Türkiye'de Üniversiteler arasında ilk kez uygulanacak bir proje olmasının tüm İTÜ'lüler için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Erol BİLECİK, projeye katılan mezunların adlarından oluşan ve onları sonsuzluğa taşıyacak Mezunlar Meydanı açılışını gerçekleştirmekten gurur duyduğunu ifade etti.

İTÜ Öğrencileri adına konuşan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Meriç GÜNGÖR, İTÜ'ye şehir dışından gelip içeriye adımını atan her öğrencinin en büyük sorununun yurt olduğuna dikkat çekerek, bu duruma çare olmak adına yapılan her çalışma için İTÜ Mezunlarına teşekkür etti. Meriç Güngör, mezunlara seslenerek ''Biz de sizin gibi olunca; yeni nesil İTÜ'lülere destek vereceğimize söz veriyoruz. Bu onurlu bayrağı sizden alacak ve daha ilerilere taşımak için çabalayacağız'' dedi.

İTÜ Mezunları adına duygu ve düşüncelerini ifade eden Yük. Müh. İzzet TÜRKOCAĞI, İTÜ Mezunlar Meydanı'na destek veren İTÜ'lüler arasında çekilen kura ile konuşma yapmak için kendisinin belirlendiğini ve İTÜ'nün mezunlarının bu eşitlikçi yaklaşımının takdir edilesi bir durum olduğunu belirtti. TÜRKOCAĞI, bugüne kadar üniversiteye katkıda bulunan tüm mezunlara destekleri için teşekkür ederek diğer mezunlara, ''Gelin, maddi ve manevi olanaklarımız ölçüsünde omuz verelim. Öğrencilerimizin yurt ve burs ihtiyaçlarını bizler karşılamaya çalışalım'' dedi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN ise yaptığı açılış konuşmasında, İTÜ'nün kurulduğundan bu yana mezunları arasındaki dayanışmayla birçok üniversiteye ve kuruma örnek olduğuna dikkat çekerek ''Üniversitemiz bu proje ile yine bir ilki gerçekleştirmiştir. İTÜ'ye gönül veren birçok mezunumuzu tek bir amaç için bir araya getiren bu meydan aslında her ayrıntısıyla İTÜ'lü olmanın ne demek olduğunu anlatmaktadır" dedi. Mezunlar Meydanı'nda alınan her taşın geliri ile oluşan İTÜ Mezunlar Yurdu'nun Haziran ayı içinde bitirilip, 2012-2013 Öğretim Yılı'nda yeni İTÜ'lülere ev sahipliği yapacağına dikkat çeken Prof. Dr. Şahin, ''Yurdumuz; hayatlarının belki de en önemli süreci olan lisans eğitimlerinin ilk adımında zorluk çekmeden yurda yerleşen İTÜ'lülere mezunlarımızın bir hediyesi olacak. Yurdumuzda kalan her öğrenci, İstanbul gibi zor bir şehirde sahipsiz kalmayacak ve muhtemel birçok sıkıntıyı yaşamayarak belki de kendisi, ailesi, üniversitesi ve ülkesi için daha başarılı bir geleceğin temelini oluşturacak'' dedi.

Törene katılan tüm mezunlarla birlikte açılan İTÜ Mezunlar Meydanı, büyük heyecan yarattı. Mezunlar, isimlerinin sonsuza kadar yaşayacağı meydanda isimlerini bularak fotoğraf çektirdi. Törenin ardından Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne geçen mezunlar, kendileri için düzenlenen kokteylin ardından İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan Grup ANKA Konseri'ni dinlediler. Grup ANKA'nın şarkılarına İTÜ Mezunu Türk Halk Müziğinin değerli sanatçısı Volkan Konak eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İTÜ Mezunlar Meydanı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement