İtfaiye Müdürünün İlginç Koleksiyonu - Son Dakika
Güncel

İtfaiye Müdürünün İlginç Koleksiyonu

İtfaiye Müdürünün İlginç Koleksiyonu

Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürü 56 yaşındaki Mehmet Oral, 20 yıldır itfaiye teşkilatını ziyaret eden yabancı itfaiye teşkilatlarının apolet, rozet ve armalarını biriktirerek koleksiyon oluşturdu.

22.09.2013 10:47

Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürü 56 yaşındaki Mehmet Oral, 20 yıldır itfaiye teşkilatını ziyaret eden yabancı itfaiye teşkilatlarının apolet, rozet ve armalarını biriktirerek koleksiyon oluşturdu.

Antalya'nın Alanya İlçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde 1987 yılında göreve başlayan Mehmet Oral, 5 yıl sonra itfaiye teşkilatının başına müdür olarak getirildi. Görevi boyunca binlerce yangına müdahale eden, bir o kadar da kurtarma operasyonuna katılan Mehmet Oral, bu süre içinde yabancı ülke itfaiye teşkilatlarının apolet, rozet ve armalarını biriktirerek koleksiyon yaptı.

Resmi ziyaretlerin yanı sıra Alanya'da tatil yaparken teşkilatlarını ziyaret eden meslektaşlarının hediye ettiği apolet ve rozetleri değerlendiren Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Oral'ın ilginç koleksiyonunda tam 200 yabancı itfaiye teşkilatının rozet, arma ve apoletleri yer alıyor.

20 YILDA OLUŞTURDU

Ziyaretçilerin getirdiği arma ve rozetlerin çoğalmaya başlamasıyla koleksiyon yapmaya karar veren Mehmet Oral, arma ve rozet koleksiyonunun, itfaiye araçlarından sonra hizmet binasındaki en önemli materyaller arasında yer aldığını söyledi. Müdür olarak görev yaptığı 20 yılda oluşturduğu arma koleksiyonunu titizlikle koruyan Oral, mesai bitiminde koleksiyonun bulunduğu odayı kilit altında tuttuklarını kaydetti.

200 İTFAİYE TEŞKİLATININ HATIRASI VAR

İtfaiye Müdürlüğü görevine getirildikten sonra her gelen yabancı ziyaretçinin verdiği hatıra eşyaları saklamaya başladığını belirten Oral şöyle dedi:

"Meslektaşlarımızın hatıralarını bu şekilde değerlendirdik. Yabancı meslektaşlarımız ilçeye ikinci gelişlerinde yine mutlaka bizi ziyaret ediyor. Bize bıraktıkları hediyeleri koleksiyonda gördüklerinde çok seviniyorlar. Şu an 200 itfaiye teşkilatının amblem ve rozetinin bulunduğu zengin bir koleksiyona sahibiz. Daha da genişletmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuklara kendilerinin de Alanya İtfaiye Müdürlüğü'nün rozet ve amblemi ile ilçeyi tanıtan hediyeler verdiklerini vurgulayan Oral, eski itfaiye müdürlüğünde bir panoda sergilenen koleksiyon için yeni hizmet binasında özel bir sergi alanı oluşturulacağını kaydetti. - Alanyaantalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtfaiye Müdürünün İlginç Koleksiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement