İsveç'te yaşayan FETÖ firarisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi kabul edilmedi - Son Dakika
Güncel

İsveç'te yaşayan FETÖ firarisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi kabul edilmedi

İsveç'te yaşayan, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade talebinin reddedildiği açıklandı. Yargıtay'ın yaptığı açıklamada, iade talebinin karşılanması için şüphelinin 1 yıl ya da daha fazla hapis cezası alması gerektiği ve Keneş için bu şartın oluşmadığı ifade edildi.

19.12.2022 12:59  Güncelleme: 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç, Madrid'de Türkiye ile imzaladığı muhtıraya göre teröre verdiği desteği geri çekeceğine dair söz vermişti. Hatta geçtiğimiz günlerde PKK/KCK üyeliğinden kesinleşmiş hapis cezası bulunan Mahmut Tat, İsveç tarafından Türkiye'ye iade edilmişti. Bunun ardından İsveç'in diğer teröristleri de Türkiye'ye iade etmesi beklenirken, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi talebinin reddedildiği bildirildi.

"HUKUKİ ENGELLER VAR"

İsveç tarafından yapılan açıklamada iadenin önünde hukuki engeller olduğundan bahsedilirken, İsveç gazetesi Aftonbladet'te ise bir basın açıklaması yapıldığını ve buna göre Keneş'in Türkiye'de siyasi görüşünden dolayı zulüm görme riski olduğu ifade edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİZZAT İADESİNİ İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "FETÖ'den İsveç'te olan Bülent Keneş'in, bu teröristin Türkiye'ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullanmıştı. Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Keneş, İsveç'te yaşıyor.

İsveç\'te yaşayan FETÖ firarisi Bülent Keneş\'in Türkiye\'ye iadesi kabul edilmedi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsveç'te yaşayan FETÖ firarisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi kabul edilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement