İstanbul Valisi Mutlu: Dün Akşam Yaralanan Kişi Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

İstanbul Valisi Mutlu: Dün Akşam Yaralanan Kişi Vefat Etti

İstanbul Valisi Mutlu: Dün Akşam Yaralanan Kişi Vefat Etti

Okmeydanı'nda, Uğur Kurt'un ölümünden sonra çıkan olaylarda atılan bir el yapımı bombanın patlaması sonucu yaralanan kişi de vefat etti.

23.05.2014 12:11  Güncelleme: 13:35

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda, cenaze için geldiği cemevinde boynundan vurulan Uğur Kurt'un ölümünden sonra çıkan olaylarda, atılan bir el yapımı bombanın patlaması sonucu ağır yaralanan ve kimliği hala belirlenemeyen kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

Üzerinden kimlik kartı çıkmayan bu kişinin Suriyeli olabileceği belirtiyor. 

YOĞUN BAKIMA ALINMIŞTI

Belediye işçisi Uğur Kurt’un ölümünden sonra dün Okmeydanı’nda çıkan olaylarda başından yaralanan kimliği belirsiz kişi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak, yoğun bakıma alınmıştı. 

Hastanedeki doktorla görüşen Avukat Günay Dağ, üzerinden kimlik kartı çıkmayan kişinin Suriyeli olabileceğini vurgulamış, “Durumu stabil. Tansiyonu çok düşük olduğu için müdahale edemiyorlar. Yaygın beyin kanaması ve ödem var. Kafatasından şarapnel parçası çıkarılmış. Doktorlar ses bombasından ötürü yaralanmış olabileceğini söylüyor. Kurtarılma ihtimalinin zayıf olduğu düşünülüyor.” demişti. 

VALİ AÇIKLADI: KAYBETTİK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün saat 12:20'de yaptığı açıklamada dün akşam ağır yaralanan kişinin de vefat ettiğini duyurdu.

Mutlu, dün akşam Uğur Kurt'un ölümünün ardından Okmeydanı'nda yaşanan olaylarda yaralanan 1 vatandaşın daha hayatını kaybettiğini belirterek, "3 el yapımı parça tesirli bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bu olaylarda 7 polis memurumuz, 2 vatandaşımız da yaralandı. Ağır yaralanan vatandaşımızdan biri az önce vefat etti." dedi.

"BİR ACI DAHA KALDIRMAK ÇOK ZOR"

Vali Mutlu, İstanbul Okmeydanı'nda meydana gelen olaylara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Acılı günlerden geçildiğini, Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiğini belirten Mutlu, "Bunun yasını tutarken, bunun üzerine başka acılar yaşamak gerçekten kaldırmak çok zor. Bu acıların tekrarlanması en büyük dileğimiz. Tabi bir can gittikten sonra yapacağımız en önemli şey, bununla ilgili bu olayda ölüme sebebiyet veren, hadisenin sebeplerini tespit etmektir. Bu konuda biz kendi üzerimize düşen adli, idari soruşturmalar zaten başlatmış durumdayız. Kendi açımızdan baktığımızda bu işin ister güvenlik güçleri tarafından olsun, isterse bir başka şekilde olsun bunun mutlaka failinin bulunmasıdır. Emniyet teşkilatı içerisinde özellikle o bölgede bulunan güvenlik görevlilerimizin silahları üzerinde balistik incelemelerin yapılması, adli soruşturma ve idari soruşturma devam ediyor." dedi.

"OTOPSİ SONUCUNDA BALİSTİK İNCELEMELER YAPILACAK"

Dün akşam yaşamını yitiren Uğur Kurt'un otopsisinin yapıldığını kaydeden Mutlu, "Otopsi sonucunda vücutta çıkartılmış olan çekirdek üzerinden balistik incelemeler yapılacak. Bunlar kamuoyu ile paylaşılacak. Netice itibari ile bu olay yaşanmaması, vatandaşlarımızın can güvenliği temini bizim önceliğimiz. Ama bir kayıp varsa bununda failleri kimse yakalanıp adliyenin önüne çıkartılması. Bunun titizlikle takip ediyoruz" diye konuştu.

DÜNÜN BİLANÇOSU

Mutlu, dün akşam Uğur Kurt'un ölümünün hemen ardından Okmeydanı'nda yaşanan olaylar sonucunda 1 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirterek, "Bölgede bazı kişileri ellerinde silahları ile ele geçirdik. Onun akabinde 3 el yapımı parça tesirli bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bu olaylarda 7 polis memurumuz yararlandı ve 2 vatandaşımız da yaralandı. Yüzüne isabet eden o parça tesirli materyal sonucunda hayatını kaybetti. Dün yaralı polis memurlarımız tedavilerinin ardından ayrıldılar. 1 polis memurumuzda daha sonra ayağından tabancayla yaralanmıştı. Toplam yaralı memur sayımız 8, bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın yanında bir vatandaşımız daha vardı onun durumu hayati tehlike arz etmiyor" dedi.

ARINÇ: ONLARLA MÜCADELE ETMELİYİZ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Okmeydanı'nda çıkan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Halkımız huzur ve güvenlik istiyor. Dün ve bugün İstanbul'un bir bölgesinde yaşanan olaylar üzüntü vericidir, yurttaşlarımızın vefatı üzüntü vericidir. Yüzlerini kırmızı maskelerle kaplamış, ellerinde ateşli silahlar bulunan ve polislerimizi yakmak için bulundukları aracı ateşe veren canilerin maalesef sayıları az da olsa bulunduklarını görüyoruz. Emniyet mensuplarımızı cenabı hak korusun. Onları haksızlıktan da korusun, onları bir başka şekilde başka olaylar içerisinde mazlum ve mağdur olmalarından da korusun" dedi.

Arınç, "Şüphesiz masum insanlarımızın, yurttaşlarımızın sağlık ve güvenlikleri hükümetimizin emanetindedir" diyerek sözlerini şöyle sürdü:

"Onlar için her şeyi yapacağız ama polislerimizi diri diri yakmak isteyenlere de karşıda mücadelemizi elbette vereceğiz. Allah valimizi de, emniyet müdürümüzü de bakanlıklarımızı da mutlaka kolaylıklar verecektir. Biz de vatandaşlar olarak emniyet ve güvenlik güçlerimize her zaman yardımcı olmalıyız. Onlarla mücadele edenlerle bizde elimizden geldiği kadar onlarla mücadele etmeliyiz."


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Valisi Mutlu: Dün Akşam Yaralanan Kişi Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • SEDAT: MASUM VATANDAŞLARA DEĞİL ELLERİNDE MOLOTOF YÜZLERİNDE HER NE HALTSA O KİŞİLİKSİZLERE SIKIN ONLAR BU ÜLKEDE YAŞAMAYI HAKETMİYORLAR BU ÜLKEDE HERKES HAKETTİĞİ HAYATI YAŞAMALI ONLARIN YÜZÜNDEN OLAN MASUM VATANDAŞLARA OLUYOR HALADA ONLARI SOKAKLARDAN TEMİZLEYEMİYORSUNUZ BU KADAR DA ACİZLİK OLMAZ ÇOKMU ZOR BUNLARI BİR YERDE ÇEMBERE ALIP HESAP SORMAK POLİSLERE BU YÜZDEN KIZIYORUM ARKADAŞ HEPSİ BİR ARAYA TOPLANMIŞ SANKİ ARADA SINIR VAR AYNI KADIN KAVGASI GİBİ KARŞILIKLI BİRİSİ TAŞ ATIYOR BİRİSİ PLASTİK MERMİ BİBER GAZI NASIL BİR ORGANİZETÖRLERİNİZ VAR BAŞINIZDA 11 5 Yanıtla
  • Tekyol: Cenaze namazı çıkışı polis kurşunuyla ölen bir alevi vatandaşına şurda demediğiniz yok be, siz nasıl müslümansınız, bu memleket bölünürse sizin yüzünüzden bölünür, şimdide bir polis öldü ne diyelim biz şimdi sizin gibimi konuşalım, asıl müslümanlar alevilerdir, inasnı insan olduğu için severler, kime ne zararları dokunmuştur şimdiye kadar ama sizler ...... 9 6 Yanıtla
  • Yeteeeer....: al sana bir ölüm haberi daha... üstelik bu vatandaşın görüntülerinde içler acısı farklı bir durum daha var, yaralı vatandaşı polis dakikalarca müdahale etmeden izledi, fotoda dikkat edin vücudundan akan kan ne kadar yol almış, görevliler ne kadar umarsız ve duyarsız... Eeee başbakan ve ahalisi bu kadar taviz verirse olacak olan budur, polis çeker vurur da vurulanı izler de.... Yazıklar olsun !!! 9 6 Yanıtla
  • SONER: Hdp bdp hep meydanlarda.. 6 3 Yanıtla

Advertisement