"İstanbul Turizm Merkezlerinin Çeşitlendirilmesi" Projesi - Son Dakika
Güncel

"İstanbul Turizm Merkezlerinin Çeşitlendirilmesi" Projesi

"İstanbul Turizm Merkezlerinin Çeşitlendirilmesi" Projesi

Tamamlanan “İstanbul’da Turizm Merkezlerinin Çeşitlendirilmesi Projesi” basın toplantıyla tanıtıldı

11.12.2013 20:52

"İstanbul Turizm Merkezlerinin Çeşitlendirilmesi" projesi tamamlandı.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında, İstanbul Kalkınma Ajansı Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı desteğiyle, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TURİNG) tarafından gerçekleştirilen "İstanbul'da Turizm Merkezlerinin Çeşitlendirilmesi Projesi"nin tamamlanan web sayfası ve kent rehberlerinin tanıtımı yapıldı.

İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün İstiklal Caddesi'ndeki merkez binasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, TURİNG Başkanı Dr. Bülent Katkak ve turizm sektöründen çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili yaptığı konuşmada, İstanbul turizminin hızlı bir şekilde yükseldiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"İstanbul turizminin çeşitlendirilmesinde büyük yarar var. Çünkü İstanbul'un potansiyeli bu anlamda çok büyük. Fakat biz bu potansiyelin büyük bir kısmının farkında değiliz. Bilmediklerimizi bilinir hale, gezmediklerimizi gezilir hale getirmemiz gerekiyor. Bu proje de bunlardan birisi. Gerçekten çok fonksiyonel bir şekilde kullanılabilecek ama bunun yanında İstanbul turizmine çok büyük çalışmalar yapılması gerekiyor."

TURİNG Başkanı Katkak da, Türkiye'nin yükselen değerinin turizm olduğunu vurgulayarak, "Hatta turizm Türkiye'nin istikbali. Genel rakamlar da bunu gösteriyor. Dolayısıyla 90. yılımızda, yaptığımız katkılara ilave olarak yeni baştan katkı yapmaya başlamamız bizi çok mutlu ediyor. İnşallah bundan sonrası için de çok daha geniş kapsamlı projelerle Türk turizmine hizmet etmeye, Türkiye'nin tanıtımını yapmaya devam edeceğiz. Bununla ilgili de var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmalarından ardından basın mensuplarına "İstanbul Turizm Merkezlerinin Çeşitlendirilmesi" projesinin tanıtım sunumu yapıldı.

Söz konusu projeyle, İstanbul'un turizm merkezlerinin çeşitlendirilmesi ve kente yeni turizm merkezleri kazandırılması yoluyla, İstanbul'da turizm sektörünün gelişimi ve bölge ekonomisine katkısının arttırılması amaçlanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'İstanbul Turizm Merkezlerinin Çeşitlendirilmesi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement