İstanbul Tabip Odası'ndan "Torba Yasa" Protestosu - Son Dakika
Güncel

İstanbul Tabip Odası'ndan "Torba Yasa" Protestosu

İstanbul Tabip Odası\'ndan "Torba Yasa" Protestosu

Sağlıkla ilgili torba yasayı protesto etmek üzere toplanan Tabip Odası üyelerinin Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapmasına, polis izin vermedi

08.12.2013 15:08

İstanbul Tabib Odası üyelerinin, sağlıkla ilgili torba yasayı protesto etmek üzere Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapmasına, polis izin vermedi.

İstanbul Tabip Odası, sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren torba yasayı protesto etmek üzere Taksim Hill Otel'de "Tıp Etiği ve Hekim Sorumluluğu" konulu panel düzenledi. Panel öncesinde Taksim Meydanı'nda toplanan grup, burada veya Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak istedi. Polisin buna izin vermemesi üzerine, Tabib Odası üyeleri ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, basın açıklamasını Taksim Meydanı'nda okumakta ısrar edince, Çevik Kuvvet polisi, grubu panelin düzenlendiği Hill Otel'e doğru yönlendirdi. Bu sırada yaşanan arbede, otel önünde de devam etti. Eylem sırasında gazeteci olduğunu öne süren bir kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Uzun süren tartışmalar sonunda polis, grubun otel önünde açıklama yapmasına izin verdi.

Ali Çerkezoğlu, "Kimin ne zaman ve hangi koşullarda sağlık hizmetine gereksinim duyacağı önceden kestirilemez. Bu yasayı çıkaranlara, savunanlara ve engel olanlara, bir gün onların da bu tür sağlık hizmetine ihtiyaç duyabileceğini hatırlatmak isteriz" diye konuştu.

Türkiye'de yardımlaşma ve dayanışma kültürü olduğunu söyleyen Çerkezoğlu, aynı kültürün sağlık alanında da devam ettiğini ifade etti.

Sloganlar atan grup, açıklamanın ardından otele girerek panele katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Tabip Odası'ndan 'Torba Yasa' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement