İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 - Son Dakika
Güncel

İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013

İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013

Etkinlik kapsamında "Kore Kültür Pavilyonu" Eminönü Meydanı'nda kuruldu

31.08.2013 17:47

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Güney Kore'nin Gyeongsangbuk-do Eyaleti Gyeongju Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 kapsamında "Kore Kültür Pavilyonu" kuruldu.

Eminönü Meydanı'ndaki pavilyonun açılışına, Gyeongsangbuk-do Eyaleti Valisi Kim Kwan Yong, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ile diğer ilgililer katıldı.

Açılışta, Koreli dansçıların geleneksel kıyafetlerle sergilediği gösteri, yerli ve yabancı çok sayıda kişi tarafından ilgiyle izlendi.

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 2 bin metrekare alan üzerine kurulan pavilyon, 1-22 Eylül tarihlerinde kültürel etkinlikler çerçevesinde müzikten sinemaya, plastik sanatlardan dansa kadar farklı alanlarda Kore kültürünü tanıtan etkinliklere ev sahipliği yapacak.

- Modern İpek Yolu Kervanı yolculuğunu tamamladı

Bu arada, etkinlik kapsamında 21 Mart'ta Kore'nin Gyeongju şehrinde düzenlenen törenin ardından yola çıkan ve Xian, Dunhuang, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran, Ağrı- Doğubeyazıt, Erzurum, Ürgüp, Ankara, İzmir ve Bursa'dan geçen Modern İpek Yolu Kervanı da İstanbul'da yolculuğunu tamamladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement