İSTANBUL-MALTEPE'DE DEPREMZEDELERİ MİSAFİR EDECEK KYK YURDUNDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI - Son Dakika
Güncel

İSTANBUL-MALTEPE'DE DEPREMZEDELERİ MİSAFİR EDECEK KYK YURDUNDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

MALTEPE'de bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Mimar Sinan Öğrenci Yurdu depremzedelerin konaklaması için hazırlandı.

12.02.2023 10:14  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MALTEPE'de bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Mimar Sinan Öğrenci Yurdu depremzedelerin konaklaması için hazırlandı. Toplamda 507 odada depremzedeler misafir edilecek.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, çok sayıda kişinin evsiz kalmasına neden oldu. Afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bölgedekiler de tahliye edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde uzaktan eğitime geçileceğini, depremzedelerin ise Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirileceğini duyurdu. Açıklamanın ardından Maltepe'de bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Mimar Sinan Öğrenci Yurdundaki odalar da depremzedelerin konaklaması için hazırlanmaya başlandı. 4 bin 400 öğrenci kapasiteli bin 49 odalı yurdun depremzedelerin misafir edilmesi için 269 oda hazırlandı. 238 oda da hazırlanmaya devam ediliyor. Mimar Sinan Öğrenci Yurdunda depremzedeler için 507 oda hazırlanmış olacak. Odalar 3 ve 4 kişilik yataklardan oluşuyor. Misafir olarak kalacak depremzedeler yurt içerisinde yemekhaneden de faydalanacak.

YURTTA DEPREM BÖLGESİNDE AİLESİ OLAN 948 ÖĞRENCİ BULUNUYOR

Mimar Sinan Öğrenci Yurdun da ailesi deprem bölgesinde olan 948 öğrenci olduğu öğrenildi. Bu öğrencilerde istedikleri takdirde yurtta aileleriyle birlikte kalabilecekleri belirtildi. Yurttaki diğer bloklarda bulunan Tıp Fakültesi, Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri ve zorunlu stajı olan öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrenciler nöbetçi yurtlarda kalmaya devam edebilecekler.

İSTANBUL-MALTEPE\'DE DEPREMZEDELERİ MİSAFİR EDECEK KYK YURDUNDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İSTANBUL-MALTEPE'DE DEPREMZEDELERİ MİSAFİR EDECEK KYK YURDUNDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement