İstanbul'daki Karslılar 'Kaz Gecesi'nde Buluştu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Karslılar 'Kaz Gecesi'nde Buluştu

İstanbul\'daki Karslılar \'Kaz Gecesi\'nde Buluştu

'Geleneksel Kaz Gecesi' İstanbul Ümraniye'deki Saloon Princess'te yoğun katılım ile gerçekleşti.

20.02.2013 10:16

Serhat diyarından olan hemşerileri bir araya getiren 'Geleneksel Kaz Gecesi' İstanbul Ümraniye'deki Saloon Princess'te yoğun katılım ile gerçekleşti.

Serhat diyarı olarak anılan başta Kars olmak üzere Ardahan ve Iğdır illerinin mensubu olup İstanbul'da yaşayanların tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak, bölgenin kültürünü yaşatmak, ve tanıtmak amacı ile kurulan, Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Kar-Der)'in düzenlediği "Geleneksel Kaz Gecesi" organizasyonu, Ümraniye Saloon Princess'te bölge halkı ve misafirlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Yerel sanatçıların ve âşıkların da sahne aldığı geceye; CHP İstanbul milletvekili Celal Dinçer ve Kadir Gökmen Öğüt, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yardımcısı Abdullah Der ve birim müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, eski ilçe başkanı Kaya Uluyılmaz ve yöneticileri, AKP belediye meclis üyesi Şengül Karslı ve Ekrem Esmeray, yöreye ait köy derneklerinin başkanları ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda bölge halkı katıldı.

1700 kişinin üzerinde katılımın gerçekleştiği "Geleneksel Kaz Gecesi'nde âşık geleneğinin önde gelen temsilcisi halk ozanı Aşık Maksut Feryadi'nin Cumhuriyetin 75, yılında yazdığı "Cumhuriyet Destanı" şiirini okuması duygulara zirve yaptırdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Devlet Sanatçısı ünvanlı Bedri Ayseli ve Burhanettin Yıldırım'ın türküleriyle salonun tamamına yakının halaya katıldığı coşkulu gecede, bölge yemek kültürünün en önemlisi geceye de adını veren kaz servisi yapıldı.

Kar-Der başkanı Orhan Çerkez yaptığı açılış konuşmasından katılımcılara teşekkür ederek, Kars ve bölgenin kültür ve yemeklerinin İstanbul'da tanıtımını amaçladıklarını, geceye katılımın yüksek olmasına sevindirici olduğunu ve en kısa süre içerisinde bölge dernekleriyle güç birliği yaparak federasyon kurmak istediklerini söyledi. Ayrıca derneğin faaliyetlerinin devam etmesi için maddi ve manevi desteğe ihtiyaçlarının olduğunu hatırlatan Çerkez "tüm hemşerilerimizin KARSDERNEK yazıp 8071'e yollayarak ayda 5 TL aidat ödemelerini rica ediyorum" dedi

Gecede kısa bir konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; "Cumhuriyet her ne kadar Sivas'ta kuruldu dense de aslında Kars'ta kuruldu. Her masada en az bir tanıdığım var. Yani bende bir Karslı sayılırım" dedi.

Konuşmalar sonrası dernek çalışmalarına katkıları bulunanlara plaket verilirken; Ataşehir Belediye Başkanı'nın Koruması Aşkın ŞİT ile halkla ilişkiler ve organizasyon sorumlusu Erdal Eren BAYRAK'a teşekkür eden Kar-Der başkanı Orhan Çerkez geceye katkısı bulunan herkese minnettar olduğunu söyledi.

Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Kar-Der)'in resmi internet sitesinin adresi www.karsdernek.com'dur. Bu linkten derneğin internet sitesine ulaşıp bilgi alınabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Karslılar 'Kaz Gecesi'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement