İstanbul Merkezli PKK Operasyonu! 9'u Avukat 29 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Merkezli PKK Operasyonu! 9'u Avukat 29 Gözaltı

İstanbul merkezli 6 ilde PKK operasyonu düzenlendi; 9'u avukat toplam 29 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ankara bombacısının avukatı da var.

16.03.2016 07:12  Güncelleme: 11:50

İçişleri Bakanlığı, Ankara'daki saldırıyı düzenleyen kişinin 1992 doğumlu Seher Çağla Demir olduğunu açıkladı. Teröristin 2013 yılında PKK'ya katıldığı belirlendi. Hain saldırı sonrası PKK'ya operasyonlar da sıklaştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul merkezli 6 ilde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Özel Harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin de destek verdiği operasyon kapsamında Diyarbakır, Batman, Antalya, Ankara ve Sakarya ile İstanbul'un 15 ilçesinde 35 adrese baskın yapıldı.



ÖRGÜT MENSUPLARINA SPOR AYAKKABILI MESAJ

Terör örgütü PKK'nın cezaevi yapılanması olduğu iddia edilen Tutuklu Ailelere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (TUAD) de aralarında bulunduğu çok sayıda adreste arama yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri arama yaptıkları adreslerde 2 tabanca, 2 av tüfeği, çeşitli örgütsel dökümanlar ile cezaevinde bulunan terör örgütü PKK'lılara talimat iletmek için kullanılan çok sayıda spor ayakkabı ele geçirildi.

ANKARA BOMBACISININ AVUKATI DA ALINDI

Operasyonlar kapsamında 9'u avukat toplam 29 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlardan birisinin Ankara Kızılay'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir'in Balıkesir'de yargılandığı bir davada avukatlığını yaptığı belirtilen Hüseyin Boğatekin olduğu öğrenildi.

SORGUYA ALINDILAR

Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.

MANİSA'DA HDP İL BAŞKANLARI GÖZALTINDA

Manisa'da bu sabah gerçekleştirilen operasyonda, HDP İl eş başkanları H.A. ve S.T.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Bu arada emniyet güçleri parti binasında asılı siyah bez parçasını kaldırdı.


Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabah, PKK-KCK ile terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'nin eylemleri sonrası 'izinsiz gösteri yapmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarını işlediği belirtilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. HDP İl, Yusemre ve Şehzadeler ilçe binaları da dahil olmak üzere 13 noktada arama yapıldı. Adreslerdeki aramalar sürerken, HPD Manisa İl eş başkanları H.A. ve S.T.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürüldü.


4 İLDE 22 KİŞİ GÖZALTINDA

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik Kahramanmaraş'ta 12, Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa'da ise toplam 4 adres belirlendi. Savcılık talimatıyla belirlenen 16 adrese sabah erken saatlerde eş zamanlı baskın yapıldı. Aranan adreslerde terör örgütüne ait çok sayıda döküman ele geçirilirken, Kahramanmaraş'ta 19, Gaziantep, Elazığ ve Şanlıurfa'da ise birer olmak üzere toplam 22 kişi gözaltına alındı.


Gözaltına alınan şüpheliler, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul Merkezli PKK Operasyonu! 9\'u Avukat 29 Gözaltı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Merkezli PKK Operasyonu! 9'u Avukat 29 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • dersimli: Turkiye kaybetmistir devrimciler degil 10 33 Yanıtla
  • NY: Hadi asanlarım avukat milletvekilli demeden vatan hainlerin işini bitirin bunların kökünü kazıyın İstanbul POLİSi?? 39 1 Yanıtla
  • vatan: Bir ülkede bu kadar vatan haini olamaz.bunlar ibret olarak büyük cezaya captirilmadigi müddetçe bunlar temizlenmez.insan gezmeye korkar hale geldi yazık 27 2 Yanıtla
  • önce vatan: asmadan bitmez asın böyle çaresiz gibi bir devlet olmaz 25 1 Yanıtla
  • Son Osmanlı: 25 milyonu nere tıkacaksın diyen beyinsiz. Çöplükler ne diye duruyor sanıyorsun ?? 18 3 Yanıtla
  • Kalem: Ohhh ne guzel haber yillardir bu temizligi bekliyorduk ama oyaladilar bizi bastakiler neyse gec olsunda guc olmasin insallah temizlige devam 15 2 Yanıtla
  • salih: atın hapse yahut defolup gitsinler suriye ıraka 15 0 Yanıtla
    Osmanlı torunu: Babanın memleketimi kürtler bu memleketin asıl kurucuları 0 0
  • Welat21: Kürdleri toplayin bakalim sonunuz nereye varacak...Bu uyduruk mahkemeleriniz de bir ise yaramiyacak... 5 10 Yanıtla
  • mardinli süleyman : asın hepsini asın Terörle azda olsa alakası varsa hepsini asın vatan hainleriniiii 14 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement