İstanbul'da Ramazan Bir Başka Güzel" - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Ramazan Bir Başka Güzel"

İstanbul\'da Ramazan Bir Başka Güzel"

"Ramadan in İstanbul"- "İstanbul'da Ramazan" projesinin detayları düzenlenen basın sohbet toplantısı ile açıklandı.

18.07.2012 15:48

İstanbul'a olan ilgiyi artırmak ve İstanbul'un tarihi, kültürel ve manevi değerlerini ön plana çıkartmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek olan "Ramadan in İstanbul"- "İstanbul'da Ramazan" projesinin detayları düzenlenen basın sohbet toplantısı ile açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdülmecit Karataş İSF İcra Kurulu Eş Başkanı ve BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır'ın katılımı ile gerçekleştirildi..

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul Shopping Fest'in (İSF) başarısından bahsetti ve İstanbul'un önemine değindi. "İstanbul dünyayı etkileyen bir şehir ve bizler de bu şehri yaptığımız projelerle işliyoruz. Bunun sonucu olarak da şehrin ışığının artığını görüyoruz. 2004 senesinde yıllık 3 milyonu bulan turst sayısı bugün 9 - 10 milyonu zorluyor. Hatta bu sene Haziran ayında yüzde 20 artış oldu. Paris yılda 34 milyon, Roma 52 milyon, Venedik 15-16 milyon turist ağırlıyorsa İstanbul bu rakamların önüne geçmeli. Çünkü İstanbul her türlü beklentiye yanıt verebilecek kapasitesiyle, dünyanın önemli destinasyonları arasında yer alıyor. Ramazan boyunca İstanbul 24 saat yaşayan bir şehir olacağından 3 vardiya çalışma ortamı doğacak, bu da istihdamı artıracak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ise "İstanbul'da Ramazan projesi için turist çekmek istediğimiz bölgelerde reklam çalışmaları yapıyoruz. Bu proje kapsamında İstanbul Senfoni Orkestrası büyük konser verecek. İstanbul'da Ramazan için Diyanet İşleri'yle de ortak çalışmalarımız olacak" dedi.

THY olarak Avrupa ülkeleri, Rusya ve müslüman ülkeler dahil olmak üzere hazırladıkları 150 bin broşürü dağıttıklarını söyleyen THY Genel Müdürü Temel Kotil ayrıca bu destinasyonlarda uçak biletlerinde indirim yaptıklarının ve ekstra bagaj hakkı tanıdıklarının da altını çizdi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Valiliği himayesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD), Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Türk Hava Yolları (THY) koordinasyonunda, TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği), TUROB (Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği ), TURYİD (Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmeciler Derneği ), İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (ISG) ve İstanbul'da yer alan ilçe belediyelerinin katkılarıyla THY ve Halkbank ana sponsorluğunda ilk kez düzenlenecek "İstanbul'da Ramazan"- "Ramadan in İstanbul" projesi kapsamında bir ay boyunca İstanbul farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul'da Ramazan Bir Başka Güzel' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement