İstanbul Adliyesi'nde İstiklal Marşı Okuma Yarışması - Son Dakika
Güncel

İstanbul Adliyesi'nde İstiklal Marşı Okuma Yarışması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun konuşması İstiklal Marşı'nı okuyanların görüntüleri Ödül töreni - İstanbul Adliyesi çalışanları ile ilk ve ortaokul çağındaki personel çocukları arasında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri, adliyenin konferans salonunda düzenlenen bir törenle dağıtıldı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu: "Bir nebze değişiklik olsun' dedik ve bizi biz yapan, en önemli değerlerimizden biri olan İstiklal Marşımızın kabul gününü, birlikte çalıştığımız, ailemiz olan buradaki arkadaşlarımız ve onların çocuklarıyla paylaşmak istedik" İstanbul Adliyesi çalışanları ile ilk ve ortaokul çağındaki personel çocukları arasında düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, törenle verildi.

14.03.2016 17:57

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun konuşması

İstiklal Marşı'nı okuyanların görüntüleri

Ödül töreni - İstanbul Adliyesi çalışanları ile ilk ve ortaokul çağındaki personel çocukları arasında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri, adliyenin konferans salonunda düzenlenen bir törenle dağıtıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu:

"Bir nebze değişiklik olsun' dedik ve bizi biz yapan, en önemli değerlerimizden biri olan İstiklal Marşımızın kabul gününü, birlikte çalıştığımız, ailemiz olan buradaki arkadaşlarımız ve onların çocuklarıyla paylaşmak istedik"

İstanbul Adliyesi çalışanları ile ilk ve ortaokul çağındaki personel çocukları arasında düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, törenle verildi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı İdris Taşcan, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akkaya ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Cengiz Cem Karakaşlı katıldı.

Cumhuriyet başsavcıvekilleri, savcı ve hakimler, adliye personeli ile yarışmacı ailelerinin de hazır bulunduğu törende, geçen yıl silahlı saldırı sonucu şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz da yer aldı.

Sahiloğlu: "Bu ülke kolay kurulmadı"

Şehitler ve dün Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, milli marşın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve yazdığı günlerin anlatıldığı kısa bir film izletildi.

Burada bir konuşma yapan Başsavcı Salihoğlu, "Biz adliyeci olarak her gün adaletle uğraşıyoruz. 'Bir nebze değişiklik olsun' dedik ve bizi biz yapan, en önemli değerlerimizden biri olan İstiklal Marşımızın anma gününü birlikte çalıştığımız, ailemiz olan buradaki arkadaşlarımız ve onların çocuklarıyla paylaşmak istedik" dedi.

Ankara'da dün meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyen Salihoğlu, "Biraz önce, İstiklal savaşından sonra olan ortamda, İstiklal savaşımızı taçlandıran İstiklal marşımızın yazılışını çok kısa da olsa dinledik. Bu günlerde bu güzel duygulara çok çok ihtiyacımız olduğu düşüncesindeyim. Bu ülke kolay kurulmadı, inşallah ilelebet ve kıyamete kadar devam edecek. Türk bayrağına yabancı gözle bakılmasına kimse cesaret edemeyecek" ifadesini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy'un milli marşı yazıldıktan sonra, hasta yatağında kendisini ziyaret edenlere, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" dediğini hatırlatan Salihoğlu, "İstiklal Marşı'nı okuyan tüm katılımcı arkadaşlara sonsuz saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Bu vesileyle milli şarimiz Mehmet Akif Ersoy ve cumhuruyetimizin kurucusu aziz Mustafa Kemal Atatürk'ü milletçe saygıyla anıyoruz. Ülkemiz için daha çok çalışıcağımıza da namusumuz üzerine söz veriyoruz" şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı'nı ağlayarak okudu

Törende adliye personelinin ilkokul ve ortaokulda öğrenim gören çocukları ile adliye personeli arasında düzenen İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye girenlerin isimleri okundu. Sahneye çağrılan katılımcılar İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuduktan sonra ödüllerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu ve İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan'ın elinden aldı. İstiklal Marşı'nın okunması sırasında duygusal anlar yaşandı. Ortaokul kategorisi yarışmasında üçüncü olan Safiye Esra Tekeri'nin marşı okuması sırasında gözyaşı döktüğü görüldü.

Törene katılanlar, yarışmacıların İstiklal Marşı okuma performanslarını ayakta alkışladı.

İstanbul Adliyesi\'nde İstiklal Marşı Okuma Yarışması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Adliyesi'nde İstiklal Marşı Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement