İspanya'da Boğulan Öğretmen ve 2 Öğrencinin Cenazesi Türkiye'de... - Son Dakika
Güncel

İspanya'da Boğulan Öğretmen ve 2 Öğrencinin Cenazesi Türkiye'de...

İspanya\'da Boğulan Öğretmen ve 2 Öğrencinin Cenazesi Türkiye\'de...

Avrupa birliği (AB) projesi kapsamında İspanya'ya giden grupta bulunan ve Malaga kentindeki tatil beldesi Marbella'da denizde boğularak hayatını kaybeden 30 yaşındaki bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbant ile işitme engelli öğrenciler Şakir Çelik (19) ve Serdar Fidan'ın (18) cenazesi Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla saat 19.30'da Malaga'dan İstanbul'a getirildi.

16.04.2015 22:26

Avrupa birliği (AB) projesi kapsamında İspanya'ya giden grupta bulunan ve Malaga kentindeki tatil beldesi Marbella'da denizde boğularak hayatını kaybeden 30 yaşındaki bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbant ile işitme engelli öğrenciler Şakir Çelik (19) ve Serdar Fidan'ın (18) cenazesi Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla saat 19.30'da Malaga'dan İstanbul'a getirildi.

Şakir Çelik'in cenazesi uçakla Gaziantep'e, Serdar Fidan'ın cenazesi de Balıkesir'de toprağa verilmek üzere İzmir'e gönderildi.

O ANLAR YÜREK BURKTU

Öğretmen Ümit Nalbant'ın cenazesini Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nde ailesi, nişanlısı ve yakınları teslim aldı.

Bu sırada, Ümit Nalbant'ın nişanlısı Eda İskin, cenaze aracına konulan tabuta dokunup gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken İskin daha sonra cenaze aracına bindirildi. Nalbant'ın naaşı toprağa verilmek üzere karayoluyla Kırklareli'ne götürüldü.

7 ÖĞRENCİ DÜN TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Kargo terminalinde öğretmenin cenazesini karşılayan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, "Pazartesi günü 3 arkadaşımızı bir deniz kazasında şehit verdik. Bu arkadaşlarımızın ikisi öğrenci, biri de öğretmenimizdi. Orada bir Erasmus programında 15 günlük süre için bulunuyorlardı. Bu arkadaşlarımızın Türkiye'ye getirilmesi için Bakanlığımız ve devletimizin diğer kurumları titiz bir çalışma yaptılar. Dün 7 öğrencimiz geldi. Bugün de vefat eden 3 arkadaşımızın cenazeleri geldi. Bir öğrencimiz Gaziantep'te, bir öğrencimiz Balıkesir'de, öğretmenimiz de Kırklareli'nde yarın defnedilecek. Ailelerimizin acılarını paylaşmaya çalıştık. Milletimizin ve eğitim camiamızın başı sağolsun. Yakınlarına Allah'tan sabırlar diliyoruz" diye konuştu.

"ACIMIZ BÜYÜK"

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz da, "Maalesef 2 öğrencimiz ve 1 öğretmenimiz geçirdikleri deniz kazasında vefat ettiler. Öğretmenimiz Kırklarelili. Çanakkale Gelibolu'da görev yapıyordu. Acımız büyük. Tüm eğitim camiamızın başı sağolsun. Öğretmenimizi yarın Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa vereceğiz" dedi.

1 ÖĞRENCİ SON ANDA KURTARILDI

Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden 10 öğrenci ve 2 öğretmen, AB'nin Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Becerileri Kazandırma Projesi kapsamında 4 Nisan'da İspanya'ya gitmişti. 18 Nisan'da Türkiye'ye dönecek olan grup, Malaga kentindeki tatil beldesi Marbella'da denize girdi. Öğrencilerden Gaziantepli olan ve İzmir'de yaşayan Şakir Çelik, Balıkesirli Serdar Fidan ile bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbant, dalgalara kapılarak can verdi. Boğulma tehlikesi geçiren Manisalı Hurşit Özbay (17) adlı öğrenci ise cankurtaranlar tarafından son anda kurtarıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İspanya'da Boğulan Öğretmen ve 2 Öğrencinin Cenazesi Türkiye'de... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement