İskoçya'da Tanışıp Hakkari'de Evlendiler - Son Dakika
Güncel

İskoçya'da Tanışıp Hakkari'de Evlendiler

İskoçya\'da Tanışıp Hakkari\'de Evlendiler

Hakkari'de çalışan Avustralyalı Pierre Richard, 3 yıl önce İskoçya'da tanıştığı İngiliz Nicola ile hayatını Hakkari'de birleştirdi.

06.07.2013 12:56  Güncelleme: 16:36

Avustralyalı mühendis Pierre Richard, 3 yıl önce İskoçya'da tanıştığı İngiliz Nicola ile hayatını Hakkari'de birleştirdi. Hakkari geleneklerine göre yapılan düğünde gelin ve damat yöresel kıyafetler giydi.

Daha önce kendi geleneklerine göre nişanlanan çift için kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Olgunlar köyünde görkemli bir düğün töreni düzenlendi.

Hakkarili iş adamı İsmet Ölmez, işlettikleri maden şirketinin ortağı olan Avustralyalı mühendis Pierre'in düğünü için hiçbir masraftan kaçınmadı. Düğünde 10 koyun kesilirken 300 kilo pirinç tüketildi.

Damat günler önceden hazırlıkları yapılan düğün için eşi Nicola'yı İngiltere'den Hakkari'ye getirdi. Hakkari geleneklerine göre hazırlıkları yapılan düğünde geline "kiras fistan", damada ise "şelu şepik" giydirildi.

Türk bayrağının da asıldığı düğün alanında Kürtçe müzikler eşliğinde çekilen halaya gencinden yaşlısına tüm köy halkı ile Pierre'in maden ocağında çalışan mesai arkadaşları katıldı.

Çift, tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada, Hakkari kültüründen ve geleneklerinden etkilendikleri için düğünlerini Hakkari'de yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

Damat Pierre, "Hakkari'nin gelenek ve göreneklerini çok sevdim. Burada her şey çok güzel. Nişanlımla konuştum, düğünümüzü buranın gelenek ve göreneklerine uygun bir şekilde yapmaya karar verdik. Tüm köy halkı bana destek oldular. Çok mutluyuz. Halay çekmeyi öğrendim. Umarım yakın bir zamanda Kürtçe de öğrenirim" dedi.

Gelin Nicola ise giydiği yöresel kıyafetleri çok beğendiğini belirterek duygularını "Rengarenk kıyafetler giymiş insanlar bizim için halay çekiyor. Hakkari'den çok etkilendim" şeklinde dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İskoçya'da Tanışıp Hakkari'de Evlendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement