İSGİP Projesi Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

İSGİP Projesi Tamamlandı

İSGİP Projesi Tamamlandı

Kent Konut'un da dâhil olduğu İSGİP Projesi Ankara'da düzenlenen kapanış konferansıyla tamamlandı.

03.03.2012 08:54

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen Türkiye'de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (İSGİP) ile İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürlüğü Bölge Laboratuarlarının Güçlendirilmesi Projesi (İSGLABTEK) tamamlandı.

KENT KONUT DA PROJEDE YER ALIYOR

Proje kapsamında ülke genelinde Kocaeli, Zonguldak, Ankara, Denizli, İstanbul olmak üzere 5 ilde yüzlerce firma başvuru yapmıştı. Kocaeli' dede 28 firmanın başvurduğu İSGİP projesine inşaat alanında Kent Konut AŞ'nin başvurusu kabul edilmiş ve Kent Konut Türkiye genelinde projeye kabul edilen 16 firma içinde yer almıştı. İSGİP projesi kapsamında Kent Konut'un ve seçilen diğer işyerlerinin eğitim ihtiyaçları analizi sonrası bir eğitim programı oluşturulmuş, proje süresince işverenlere, çalışanlara, sektör temsilcilerine, iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapan uzmanlara yönelik çok sayıda eğitim verilmişti.

EN KAPSAMLI ÇALIŞMALARDAN BİRİ

24 ay olarak hazırlanan ve 15 Ocak 2010 tarihinde başlayan projede beş ilde üç sanayi sektöründe faaliyet gösteren, istihdam ettiği işçi sayısı 10 ile 250 arasında değişen küçük ve orta ölçekli işletmelere odaklanıldı. İSGİP, işyerlerinde sağlık gözetimi alanında, Türkiye'de gerçekleştirilen en kapsamlı çalışmalardan biri olma özelliği taşıyor.

KAPANIŞ KONFERANSI DÜZENLENDİ

İSGİP kapsamında KOBİ'lerde çalışma koşullarının iyileştirilmesi, meslek hastalıkları ve işle ilgili hastalıklara ilişkin sağlık gözetimi çalışmalarına katkıda bulunulması amaçlandı. Projenin sonuçları ile ilgili bilgi vermek amacıyla Ankara'da da bir kapanış konferansı düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Tibor Varadi, Merkez Finans ve İhale Birimi Başkanı Muhsin Altun başta olmak üzere pek çok konuşmacı ve katılımcı konferansta yerini aldı. Konferansa Kent Konut adına Şantiyeler Müdürü Kadir Kandemir katıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI OLUŞTURULUYOR

Kent Konut AŞ'yi temsilen konferansa katılan Şantiyeler Müdürü Kadir Kandemir bir konuşma yaparak, " Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bir iştiraki olan Kent Konut'un ana faaliyet konusu; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına kentsel dönüşüm alanları oluşturmak, projelendirmek, konut ve işyeri inşaatlarını ihale ederek yaptırmaktır" dedi. Kocaeli sınırları içinde farklı bölgelerde şantiyeleri olduğunu söyleyen Kandemir, bu şantiyelerin teknik, idari ve iş güvenliği alanında müşavirlik yaparak, sözleşme hükümlerine göre kontrollerini yaptıklarını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İSGİP Projesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement