Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak\'taki Çatışmalar

Irak'ta 2013 yılından bu yana terör örgütü DAEŞ'in saldırıları ve çıkan çatışmalar nedeniyle Enbar vilayetinde, bin 500 okul ve hayati öneme sahip 75 köprünün yıkıldığı belirtildi.

05.08.2015 23:51

Irak'ta 2013 yılından bu yana terör örgütü DAEŞ'in saldırıları ve çıkan çatışmalar nedeniyle Enbar vilayetinde, bin 500 okul ve hayati öneme sahip 75 köprünün yıkıldığı belirtildi.

Enbar İmar Kurulu Başkanı Erkan Halef et-Tarmuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Enbar vilayeti 2013'ün sonundan bu yana yaşanan terör saldırıları ve askeri operasyonlar nedeniyle büyük yıkıma uğradı. Vilayette bin 500 okul ve hayati öneme sahip 75 köprü yıkıldı" dedi.

Enbar'ın merkezi Ramadi ve Felluce başta olmak üzere, El-Kerme, Hadise, A'ne, Rava, El-Kaim ve Er-Rutba'nın terör ve çatışmalardan en çok etkilenen bölgeler olduğunu söyleyen Tarmuz, "Enbar'da yıkılan alt yapının, okulların köprülerin yeniden inşası için 1 ila 3 yıl arasında zamana ihtiyaç var.

Irak'ın yüzölçümü bakımından en büyük vilayeti Enbar'ın merkezi Ramadi ve en Felluce başta olmak üzere büyük bölümü terör örgütü DAEŞ militanlarının kontrolünde. Vilayet'te kontrolü yeniden sağlamaya çalışan Irak ordusuyla militanlar arasında bir çok noktada şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement