Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak\'taki Çatışmalar

Salahaddin ilinde 20 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

06.08.2014 19:36

Irak'ın Salahaddin ilinde çıkan çatışma ve yapılan bombalı saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından edinilen göre, Salahaddin'in Ed-Duluiyye kasabasına Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü öncülüğündeki silahlı grupların düzenledikleri saldırıya Seraya's-Selam (Barış Bölükleri) Şii milisi destekli ordu birliklerinin karşılık vermesi üzere aralarında çatışma çıktı. Çatışmada 17 IŞİD militanı öldürüldü, 3 milis üyesi yaralanırken militanlara ait 2 araç kullanılamaz hale getirildi.

Irak ordusundan Üsteğmen Seyf Abdunnasır, AA'ya yaptığı açıklamada Samarra ilçesindeki el-Haşdu'ş-Şabi (Halk Topluluğu) Şii milislerine bağlı militanların üst olarak kullandığı karargahın nöbet kulübesine yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucunda 3 militanın öldüğünü, 5 militanın ise yaralandığını söyledi.

Abdunnasır, Samarra'nın kuzeyinde el-Haşdu'ş-Şabi ile IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar arasında aralıklarla çatışmaların sürdüğünü aktardı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD'in başını çektiği silahlı gruplar, Musul gibi bazı kentlerin kontrollerini ele geçirmiş, ordu ile aralarında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. - Selahaddin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement