Irak'ta Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Şiddet Olayları

Irak\'ta Şiddet Olayları

Süleymanbeg Nahiye Müdürü El Beyati: "Nahiye kontrolü büyük oranda hala IŞİD örgütünün elinde"

18.02.2014 11:35

Irak'ın Selahaddin iline bağlı Süleymanbeg Nahiye Müdürü Muhammed Talib el-Beyati, bölgenin kontrolünün büyük oranda hala Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elinde olduğunu söyledi.

Beyati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan çatışmalar nedeniyle bölge sakinlerinin Süleymanbeg nahiyesinden kaçtığını belirterek, "Nahiye'nin kontrolü büyük oranda hala IŞİD'in elinde. Güneybatı ile El-Askeri mahallesi büyük oranda boş kalmış ve oralara birçok silahlı terör grupları yerleşmiş durumda. Nahiye sakinleri çok zor günler geçiriyor, doğrudan hedeflere maruz kaldıkları için evlerini terk etmek zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçlerinden ismini vermek istemeyen bir yetkili de güvenlik güçlerinin, Süleymanbeg nahiyesine düzenlediği hava destekli operasyonun devam ettiğini ve silahlı kişilerin bulunduğu gerekçesiyle birçok eve baskın düzenlendiğini belirtti.

Evlerini terk ederek nahiyeden göç etmek zorunda kalan bölge sakinleri ise Irak ordusuna bağlı birliklerinin, günlerdir yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılar nedeniyle bir çok evin yıkıldığını ve sivillerin hayatını kaybettiğini anlattı. - Selahaddin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement