Irak Parlamentosunun Seçim Sonrası İlk Oturumu - Son Dakika
Güncel

Irak Parlamentosunun Seçim Sonrası İlk Oturumu

Irak Parlamentosunun Seçim Sonrası İlk Oturumu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Harf: "Irak’ın yeni parlamentosunun sözünü verdikleri gibi bugün toplanması önemli. Bu önemli bir şeydi.

02.07.2014 00:41

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Irak Parlamentosu'nun 30 Nisan'da yapılan seçimlerden sonra gerçekleştirdiği ilk oturumun olumlu bir işaret olduğunu ancak yeni hükümetin kurulması için ivedilikle hareket edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Harf'e, günlük basın brifinginde, Irak'ta parlamentonun 30 Nisan'da yapılan seçimlerden sonra gerçekleştirilen ilk oturumuna ilişkin yorumu soruldu.

Irak'ta hükümetin 1 Temmuz'a kadar kurulmuş olması gerektiğinin altınızı çizen Harf, "Açık olmam gerekirse bu mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmeli. Irak'ın yeni parlamentosunun sözünü verdikleri gibi bugün toplanması önemli. Bu önemli bir şeydi. Ancak Iraklı liderlerin şu andaki durumun gerektirdiği gibi son derece ivedi bir şekilde ileriye doğru adım atacaklarını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Irak Parlamentosunun 8 Temmuz'da tekrar toplanma kararı aldığını belirten Harf, "Bunu 8'inden önce yapabilirler. Eğer bu tarihten önce yaparlarsa daha iyi olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Parlamentosunun Seçim Sonrası İlk Oturumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement