İp'den Suriye Eylemi - Son Dakika
Güncel

İp'den Suriye Eylemi

İp\'den Suriye Eylemi

Mersin'de İşçi Partisi üyeleri, düzenledikleri eylemle Suriye ile yaşanan gerginliği protesto etti.

19.12.2012 16:08

Mersin'de İşçi Partisi üyeleri, düzenledikleri eylemle Suriye ile yaşanan gerginliği protesto etti.

Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Evi önünde düzenlenen eylemde konuşan İP Öncü Kadın Mersin İl Başkanı Zeynep Su, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında hedef alınan Suriye'ye karşı büyük bir savaşın hazırlıklarının yürütüldüğünü ileri sürdü. Türkiye'nin, özellikle Hatay'ın bu savaş hazırlıklarının ana üssü haline getirildiğini iddia eden Su, "Bizler Beşar Esad ve Suriye devletinin emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız. Bu mücadele sadece Suriye'nin değil, başta Türkiye olmak üzere tüm bölge ülkelerinin ve halkının emperyalizme karşı mücadelesidir" dedi.

Türkiye'nin önce Malatya'ya kurulan füze kalkanı ile şimdi de NATO kontrolündeki Patriot füzeleri ile Suriye'ye yönelik bir savaşın ana üssü haline getirilmeye çalışıldığını savunan Su, "Savaşın en çok kadınlar ve çocuklar için yıkım olduğunu biliyoruz. Irak'ta öldürülen, dul bırakılan, tecavüze uğrayan, çocuklarını kaybeden yüz binlerce kadını unutmadık. Aynı senaryonun Suriye için de sahneye konulmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Zeynep Su, konuşmasının sonunda herkesi 22 Aralık tarihinde Hatay'da yapmayı planladıkları 'NATO'ya, Patriotlara, Suriye ile Savaşa Hayır' mitingine davet etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İp'den Suriye Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement