İngiltere'de Işid Operasyonuna Destek Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Işid Operasyonuna Destek Tartışmaları

İngiltere\'de Işid Operasyonuna Destek Tartışmaları

İngiliz Parlamentosu'nun bu hafta konuyla ilgili toplanması beklenirken, Başbakan Cameron ülkesinin IŞİD'e yönelik hava saldırılarında yer alabileceğinin sinyalini veriyor Cameron, bugün New York'ta Irak Başbakanıyla bir araya gelecek.

24.09.2014 14:41

İngiliz Parlamentosu'nun bu hafta Birleşik Krallık'ın IŞİD'e yönelik hava saldırılarındaki rolünü görüşmek üzere toplanması beklenirken, İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin hava saldırılarında yer alabileceğinin sinyalini verdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cameron, Amerikan NBC kanalına yaptığı açıklamada, IŞİD'in petrolü, parası ve silahları olduğunu kaydederek, "Avrupa ve başka yerlerde saldırılar düzenlemeyi planladıklarına dair hiçbir şüphem yok. Masum insanları öldürmek istiyorlar. Koalisyon bir arada tutulmalı ve bu şeytani örgütü yok ettiğimizden emin olmalıyız" diye konuştu.

Cameron ayrıca, IŞİD'in infaz görüntülerindeki İngiliz aksanlı militanın kimliğini ortaya çıkarmaya çok yakın olduklarını bildirdi.

Muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Ed Miliband ise Irak'ta IŞİD'e yönelik hava saldırılarını destekleme olasılığına "açık" olduğunu dile getirdi. BBC Radyo 4'e açıklamalarda bulunan Miliband, IŞİD'in gözardı edilemeyeceğini belirterek örgüte karşı askeri, siyasi ve diplomatik bir koalisyon oluşturmanın önemini vurguladı.

İşçi Partisi'nin, Irak hükümetinden IŞİD'e yönelik hava operasyonlarına İngiltere'nin dahil olması konusunda gelecek talebi ciddiye alacağını belirten Miliband, "Bu talebe açık olmalıyız" dedi. Miliband, ancak Suriye'deki IŞİD'e karşı hava operasyonu için BM Genel Kurulu kararına ihtiyaç olduğunu belirtti.

İngiltere Başbakanı Cameron'ın bugün BM Genel Kurulu çerçevesinde, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile görüşmesi bekleniyor. İngiliz basını, Irak Başbakanının İngiltere'den hava saldırılarına destek vermesini isteyeceğini bildiriyor. Basın ayrıca, İngiliz parlamentosundan IŞİD'e yönelik Irak'ta yapılan hava operasyonuna destek çıkabileceğini ancak bunun Suriye'yi kapsamayacağını bildiriyor.

Birleşik Krallık, hali hazırda Kürt güçlerine silah sağlıyor ve kraliyet hava güçlerine ait uçaklar gözetleme operasyonlarına destek veriyor.

Esed rejiminin kimyasal silahlar kullandığının ortaya çıkmasının ardından, İngiliz Parlamentosunda geçen yıl yaz aylarında Suriye'ye hava saldırıları düzenlenmesine ilişkin oylama yapılmış ancak parlamento, hava operasyonu yapılmasını 272'ye karşı 285 oyla reddetmişti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Işid Operasyonuna Destek Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement