İletişim Lisesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

İletişim Lisesine Ziyaret

İletişim Lisesine Ziyaret

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Necip Güngör Kısaparmak Anadolu İletişim Meslek Lisesini ziyaret etti.

16.02.2012 16:50

Ziyarette Başkan Selmanoğlu'na Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan'da eşlik ederken, burada 'Öğrenci Meclisi Programı'na katılan Başkan Selmanoğlu okul öğretmen ve öğrencileri tarafından Türkçe'nin doğru konuşulması ve yazılmasıyla ilgili olarak bilinç oluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan "İletişimde Sözün Doğrusu" adlı çalışma hakkında okul müdürü Ali Canpolat tarafından bilgiler verildi.

Ziyarette konuşan Necip Güngör Kısaparmak Anadolu İletişim Meslek Lisesi Müdürü Ali Canpolat: "Okulumuzla diğer okullarda 2009 yılında yapılan genel denetim sunucunda tebliğ edilen denetim raporunda belirtilen ''Öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanımını sağlama ve yapılan dil yanlışlarının düzeltilmesi'' ifadesinden yola çıkarak bir çalışma başlattık diyerek, "Biz iletişim lisesiyiz, medyaya ara eleman yetiştiriyoruz bu nedenle konuya önem gösterdik.

Bizim öğrencimiz Türkçeyi en iyi konuşan ve yazan öğrenci olmalı dedik ve dolayısıyla "İletişimde Sözün Doğrusu" adlı çalışmayı okulumuzda başlattık. Okulumuzda bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Daha sonra Elazığ genelinde yaygınlaştırıp bir farkındalık yaratmayı amaçladık. Bu çalışmada Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün büyük desteğini gördük bundan dolayı da sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyarette söz alan okulun Türk Dili Edebiyatı öğretmenlerinden Gürhan Gürses ise ilimizde bulunan dükkân, işyeri ve mağazaların tabelalarında yabancı kelimelerin çok sayıda bulunduğunu ve bunu önlemek için belediye başkanlığımızın desteklerine ihtiyacımız var demesi üzerine Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu "Doğru Türkçe kullanma adına yaptığınız çalışmalar son derece önemli ve takdire şayan, bizlerde bu konuda elimizden gelen desteği sizlere vermeye çalışacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İletişim Lisesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement