İlçe Olmak İçin Miting Düzenleyip Horon Teptiler - Son Dakika
Güncel

İlçe Olmak İçin Miting Düzenleyip Horon Teptiler

İlçe Olmak İçin Miting Düzenleyip Horon Teptiler

Trabzon'un Düzköy İlçesi'ne bağlı Çayırbağı Beldesi'nin ilçe olması istemiyle miting düzenledi.

08.01.2012 11:45

Trabzon'un Düzköy İlçesi'ne bağlı Çayırbağı Beldesi'nin ilçe olması istemiyle miting düzenledi. Yöresel giysili kadınlar pankartları taşırken mitingte horon tepildi, Başbakan'a gönderilmek üzere imza toplandı.

Trabzon'un büyükşehir olması halinde beldelerinin mahalle statüsüne alınacağı iddiaları üzerine belde meydanında toplanan Çayırbağı sakinleri, ellerinde '7 ilçeden daha büyüğüz, ilçe olmak istiyoruz', 'Biz hazırız ya siz', 'Vekillerimizden destek bekliyoruz', '6 bin kişinin feryadı', 'Kalkınma kırsaldan başlar', 'Her şey Çayırbağı için' ve 'Çayırbağı için göreve' yazılı dövizler taşıdı."Mahalle değil ilçe olmak istiyoruz' diye slogan atan yaklaşık 2 bin kişi, horon tepti. Belde oturanlar ilçe olmaları için imza kampanyası da başlattı. Horon halkasına yöresel kıyafetleriyle katılan kadınlar renkli görüntü oluşturdu.

Trabzon'UN EN BÜYÜK BELDESİYİZ

Trabzon'un büyükşehir olması halinde beldenin kapanabileceğine dikkat çeken Çayırbağı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Derviş Köroğlu beldenin nüfusunun 6 bine yaklaştığını ve ilçe yapılaması gerektiğini savundu. Derviş Köroğlu, şöyle dedi:

"Trabzon'un en büyük beldesiyiz. Dünya genelinde 23 bin kişinin Çayırbağı doğumlu olduğu bir gerçektir. Beldemiz tarihi geçmişi olan bir eğitim yuvasıdır. Çayırbağı'nın beldeden mahalle statüsüne düşürülmesi içimize sinmemektedir. Bizler Çayırbağı'nın ilçe olma hakkını her yerde her zaman savunacağız" dedi.

"BELEDİYEMİZİN KAPANMASI HALKI MAĞDUR EDECEKTİR"

Çayırbağı Belediye Başkanı AK Partili Hilmi Köroğlu da, Trabzon'un büyükşehir statüsüne kavuşmasına sevineceklerini ancak, belediyelerinin kapatılması ile halkın mağdur duruma düşeceğini söyledi. Köroğlu, "6 bini aşkın belde nüfusumuzla ilçe olmayı hak ettiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Etkinliğe katılan Düzköy Bağımsız İl Genel Meclisi Üyesi Azmi Köroğlu da, her şeyin Başbakan'ın 2 dudağı arasında bittiğini öne sürerken, "Çayırbağı sesini çıkardı mı her yerden duyurur. Çayırbağı'nın ilçe olmasına tüm ilçeler razıdır. Çayırbağı'nın ilçe olmasında hiçbir kriter yoktur. Sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki dudağı arasındadır. İnanıyorum ki Çayırbağı'nı mağdur etmeyecektir" dedi.

Konuşmaların ardından coşkulu kalabalık, dağılırken, belde meydanında kurulan bir masada toplanan imzaların Başbakanlığa gönderileceği belirtildi. - Trabzon/ Düzköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlçe Olmak İçin Miting Düzenleyip Horon Teptiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement