İlber Ortaylı'nın Skandal Gafıyla Gündeme Gelen Hasan Cemal Kimdir? - Son Dakika
Güncel

İlber Ortaylı'nın Skandal Gafıyla Gündeme Gelen Hasan Cemal Kimdir?

Teke Tek Özel programının konuğu ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı canlı yayında, Hasan Cemal için "Aptalın biri herif ya" ifadelerini kullandı. Peki Hasan Cemal kimdir?

06.08.2018 10:29  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Özel programına konuk oldu. Programın bir bölümünde canlı yayında olduğunu unutan İlber Ortaylı, Hasan Cemal için ""Aptalın biri herif ya" ifadelerini kullanırken, Hasan Cemal'in kim olduğu merak konusu oldu. Peki, Hasan Cemal kimdir?

"APTALIN BİRİ HERİF YA"

Reklam dönüşü Hasan Cemal ile ilgili konuşmaya başlayan ile diyaloğa giren Ortaylı, programınreklam arasında olduğunu düşündü. İlber Ortaylı, tam bu sırada Hasan Cemal için "O artık bıkıyordur benden, yaka silkiyordur. Aptalın biri herif ya!" ifadelerini kullandı.

İlber Ortaylı'nın Skandal Gafıyla Gündeme Gelen Hasan Cemal Kimdir?

"BU KONUŞTUĞUMUZ DİNLENDİ Mİ?"

Fatih Altaylı "Sus sus" diyerek engellemeye çalışsa da Ortaylı toparlayamadı. Ortaylı, daha sonra "Bu konuştuğumuz dinlendi mi şimdi" diye sorarak gülerek toparlamaya çalıştı.

HASAN CEMAL KİMDİR?

'in, büyükbabası Cemal Paşa Midilli doğumlu, babaannesi ise Serezlidir. İttihat ve Terakki partisinin en önemli şahsiyetlerinden olan Cemal Paşa'nın torunu olan Hasan Cemal, 1965 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Gazeteciliğe 1969 yılında Ankara'da haftalık Devrim dergisinde başladı. Yeni Ortam dergisi, Anka Ajansı ve Günaydın gazetesinde çalıştıktan sonra 1973 yılında Cumhuriyet gazetesine girdi. 1979 senesinde Cumhuriyet gazetesinin Ankara temsilcisi oldu. 1981-1992 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinde genel yayın yönetmenliği yaptı. 1992-1998 yılları arasında Sabah gazetesinin birinci sayfa yazarlığını yaptı. Nokta dergisi 1989 Doruktakiler ve Gazeteciler Cemiyeti Fıkra Ödülü'nü kazandı. Genel yayın yönetmenliğini yaptığı Cumhuriyet gazetesi 1986'da Sedat Simavi Ödülü'nü kazanarak yılın gazetesi seçildi. Punto24 Bağımsız Gazetecilik Platformu'nun (P24) kurucusu ve başkanıdır.

Hasan Cemal ilk evliliğini Necla Aksoy, ikinci evliliğini ise Ayşe Sözeri ile yaptı. İki evliliğinde toplam iki çocuk babasıdır.

MİLLİYET GAZETESİNDEKİ İŞİNDEN KOVULDU

Milliyet gazetesinde haftada altı gün iç ve dış politika yazıları yazan Hasan Cemal, 2013 yılında yazdığı yazılarından dolayı Milliyet gazetesindeki işine son verildi.

İlber Ortaylı'nın Skandal Gafıyla Gündeme Gelen Hasan Cemal Kimdir?

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAK SUÇUNDAN, SAVCI 10 YIL 6 AYA KADAR HAPSİNİ İSTEDİ

2017 yılında görülen davada Savcı, Cemal'in Terörle Mücadele Kanunu'nun "Terör örgütlerinin cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru göstermek veya övmek" ve "Basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 2 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapsini talep etti. Mahkeme, savcının görüşüne ilişkin savunmalarını hazırlamalarını için avukatlara süre vererek duruşmayı erteledi.

İlber Ortaylı'nın Skandal Gafıyla Gündeme Gelen Hasan Cemal Kimdir?

AYRI DAVADAN HAPSE MAHKUM EDİLDİ

Öte yandan, Cemal'in, T24 adlı internet sitesinde yayınlanan "Fehman Hüseyin" başlıklı köşe yazısı nedeniyle, "suçu ve suçluyu övmek" suçundan yargılandığı davada karar açıklandı. Yine İstanbul 22'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı celsede görülen davada, savunma yapan sanık Cemal, "47 yıllık gazeteciyim. Bugüne kadar yazdığım yazı ve kitaplardan dolayı ilk kez bu şekilde suçlanıyorum. Hiçbir zaman terörü savunmadım. Terör propagandasına alet olmadım. Beraatımı istiyorum" demişti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti Cemal'in "suçu ve suçluyu övmek" suçundan beraatına, "basın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ise 1 yıl 3 ay hapsine hükmetmişti. Mahkeme, bu hapis cezasını ise ertelemedi.

İlber Ortaylı\'nın Skandal Gafıyla Gündeme Gelen Hasan Cemal Kimdir?

Son Dakika Güncel İlber Ortaylı'nın Skandal Gafıyla Gündeme Gelen Hasan Cemal Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Macit: Başkan olacak adamsın helal sana hocam.yine lafını sakinmamisin 7 2 Yanıtla
  • Panriver: Gazeteci demek hic bir sey demek degildir.guvenilmicek meslekler arasinda ilk uce girer.karateri meslek boyunca sekillenen insanlardir gazeteciler.iyi insan olarak ölen cok az sayida gazeteci vardir. 6 0 Yanıtla
  • CCC: Cemal pasanin torunuymus hainlik geninde var zaten 1 0 Yanıtla

Advertisement