İftar Yemeginde Silah Patladı, Çatı Aday İhsanoğlu Ayrıldı - Son Dakika
Güncel

İftar Yemeginde Silah Patladı, Çatı Aday İhsanoğlu Ayrıldı

İftar Yemeginde Silah Patladı, Çatı Aday İhsanoğlu Ayrıldı

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Şişli'de katılacağı iftar programında kavga çıktı. Bir el silah sesi duyuldu. Olay üzerine Ekmeleddin İhsanoğlu programdan ayrıldı.

09.07.2014 20:35  Güncelleme: 23:11

CHP ve MHP'nin ortak aday olarak gösterdiği ve çeşitli partilerinde destek verdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Şişli'de katılacağı iftar programında kavga çıktı. Kavgada silah sesi duyulurken İhsanoğlu programı terk etti.

PROGRAMA KATILDIĞI ANDA GERGİNLİK BAŞLADI

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu programın yapılacağı alana gelip bazı vatandaşlarla selamlaştıktan sonra masaya oturdu. Tam o anda sıcak dakikalar yaşanmaya başlandı.

SİLAH SESİ DUYULDU

Vatandaşların İhsanoğlu'na yoğun ilgisi vardı. Ancak korumalar İhsanoğlu'na yaklaştırmak istemedi. Bu esnada 1 el silah sesi duyuldu ve gerginlik yaşandı. Tartışma çıktıktan 5 dakika sonra Ekmeleddin İhsanoğlu olay yerinden ayrıldı.

NELER YAŞANDI?

İhsanoğlu, Eyüp Sultan'ı ziyaret ettikten sonra Hacıhüsrev Camisi'ne gitti. Burada önce Hazreti Kab'ın türbesini ziyaret etmek isteyen İhsanoğlu, türbenin kapalı olduğunu görünce caminin avlusuna geçti.

MEMUR HAVAYA ATEŞ AÇTI

Ekmeleddin İhsanoğlu, avlunun girişinde MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya hazırlanırken, avlunun iç kısmında bir grup vatandaşla koruma polisleri arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşürken bir polis memurunun havaya ateş ettiği öğrenildi.

İhsanoğlu, yaşanan bu olayın ardından, cami avlusunun dışına kurulan ve MHP flamalarının asılı olduğu iftar çadırındaki vatandaşları selamladıktan sonra buradan ayrıldı.

MHP İl BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

MHP İl Başkanı Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, koruma polislerinin, Ekmeleddin İhsanoğlu ile vatandaşların bir araya gelmesini engellemeye çalıştıklarını ve tartışmanın bu nedenle çıktığını söyledi.

Karataş, "Polis korumaları, Sayın Cumhurbaşkanı Adayımıza her nedense vatandaşı yaklaştırmamaya gayret gösteriyorlar" ifadesini kullandı.

TÜRBE TARTIŞMASI

Türbe görevlilerinin de iftar öncesinde görev yerlerinde bulunmadığını, bu nedenle İhsanoğlu'nun Hazreti Kab Türbesi'ne giremediğini kaydeden Karataş, "Arkadaşlarımızın cami yetkilileriyle görüşmesine rağmen, akşam iftar saatinde Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'in, Cumhurbaşkanı Adayımızın camiyi ziyaretinde türbeyi de ziyaret edeceğini söylemelerine rağmen burayı erken terk etmişler. Herhalde üstlerinden emir almıştırlar" diye konuştu.

İHSANOĞLU: AĞIZ TADIYLA BİR İFTAR YAPAMADIK

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Eyüp Ayvansaray'da katıldığı iftar sırasında bir polisin havaya ateş etmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

İhsanoğlu olaya ilişkin açıklamasında, "İstanbul Eyüp'teki halkın sofrasında iftar etmek için bulunduğumuz Hazreti Kab Camii avlusunda açıklama yaparken üzücü bir olay yaşandı. Bu talihsiz olayın ardından güvenlik ekipleri bulunduğumuz alandan çıkmamızı söyledikleri için ağız tadıyla iftar edemeden bölgeden ayrıldık. Olay ne kadar tatsız da olsa, kimsenin burnu bile kanamadan atlatılmış olması yüreklerimizi ferahlattı. Hepimize geçmiş olsun. Dileğim odur ki; demokrasimizin en güzel, en coşkulu anlarından olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri bize yakışacak biçimde huzur ve sağduyu ile geçsin. Bu konuda güvenlik güçlerimize ve olası tüm provokasyonlara karşı milletimizin kadim şuuruna güveniyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İftar Yemeginde Silah Patladı, Çatı Aday İhsanoğlu Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • monser bye: Bye bye bye 44 6 Yanıtla
  • ha ha ha ha: bir tek el sesten korkan ülkede napcak 21 13 Yanıtla
  • CUMHUR: PATLAMADAN ÜRKÜP KAÇAN BİRİ BİZE CUMHUR OLABİLİRMİ? 19 11 Yanıtla
  • AMASYALI: CHPLİLERİN OLDUĞU ORTAMLARDA KAVGA GAYET NORMALDİR 15 15 Yanıtla
  • ELMA KENTLİ: CHPLİLERİN OLDUĞU ORTAMLARDA KAVGA GAYET NORMALDİR 16 11 Yanıtla
  • yakup: AH AH BENİM GÜZEL KARDEŞİM EKMELEDİN BEY BİR SÖZ DİNLE BU YAŞTAN SONRA SENİN BURALARDA PARKTA BAHCEDE MEYDANLARDA NE İŞİN VAR.BUNLAR SENİ REZİL ETMEK İÇİN İLERİ SÜRDÜLER BİR ANLA BİR SÖZ DİNLE AYIDAN POST DÜŞMANDAN DOST OLMAZ DENEN BİR ATA SÖZÜNÜ İYİCE OKU VE DÜŞÜN BENCE BİR AN ÖNCE TAPANLARI YAGLA SON PİŞMANLIK FAYDA VERMEZ CANIM KARDEŞİM NASRETİN HOCANIN FİL HİKAYESİNİ HİÇ OKUMADINMI? 11 13 Yanıtla
  • yakup: EKMEL SANA TAVSİYEM FAZLA ORTALIK KARIŞMADAN SEN TABANLARI BİR AN ÖNCE YAGLA VE TABANA KUVVET DEYİP BİR AN ÖNCE FIRLA FIN DE SENİ ORTADA YANLIZ BAŞINA BIRAKMADAN NASRETTİN HOCANIN FİL HİKAYASİNE DÖNMEDEN TABANLARI YAĞLA BENCE 10 13 Yanıtla
  • CCC - ÜLKÜCÜ - CCC: Ekmeleddin ihsanoğlu bizim onurumuzdur , eğer kılına zarar gelirse bunun hesabını sorarız. 10 13 Yanıtla
  • Metin: Süt kuzusu, korkmusmu Gitmistir amcalarinin yanina.Kemalla, devlet amcasi yalniz birakmayin. Öyle zor buldunuzki oda ötlek cikti. 9 13 Yanıtla
  • CCC - ÜLKÜCÜ - CCC: Ekmeleddin ihsanoğlu bizim onurumuzdur , eğer kılına zarar gelirse bunun hesabını sorarız. 9 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement