İDOB "Carmen" operasını AKM'de sahneledi - Son Dakika
Güncel

İDOB "Carmen" operasını AKM'de sahneledi

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) "Carmen" operasını AKM'de sanatseverlerle buluşturdu.

20.11.2022 13:59  Güncelleme: 15:23

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) "Carmen" operasını AKM'de sanatseverlerle buluşturdu.

İDOB'dan yapılan açıklamaya göre, İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin sahneye koyduğu, İDOB orkestrasını Zdravko Lazarov'un yönettiği Fransızca seslendirilen 4 perdelik esere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, kostüm tasarımı Ayşegül Alev ile Gizem Betil, koreografisi Ayşem Sunal Savaşkurt, ışık tasarımı Giovanni Pirandello ve dramaturjisi Ravivaddhana Monipong Sisowath'a ait olan eserin koro şefliğini Paolo Villa, çocuk korosu şefliğini ise Sercan Gazeroğlu üstlendi.

Barbora Hitay'ın "Carmen", Serkan Bodur'un "Don Jose", Hande Soner Ürben'in "Micaela", Alper Göçeri'nin "Escamillo" rolüyle sahnede olduğu gecede Göktuğ Alpaşar, Emrah Erdem Gedik, Anna Sirel Etyemez, E. Tuğba Tekışık, Cengiz Arslan ve Berk Dalkılıç da izleyicilerin karşısına çıktı.

Bestesi Fransız besteci Georges Bizet'ye ait olan "Carmen"in librettosu Prosper Merimee'nin aynı isimli kısa romanından yola çıkılarak Ludovic Halevy ve Henri Meilhac tarafından kaleme alındı.

İlk kez 1875 yılında Paris'te sahnelenen Carmen operası, 1830 civarlarında İspanya'nın Sevilla şehrinde yaşayan çingene kızı Carmen ile asker Don Jose'un hikayesini konu alıyor.

İDOB "Carmen" operasını AKM\'de sahneledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İDOB 'Carmen' operasını AKM'de sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement