İbb Başkan Adayı Gök'ten İstanbul'a 160 Proje - Son Dakika
Güncel

İbb Başkan Adayı Gök'ten İstanbul'a 160 Proje

İbb Başkan Adayı Gök\'ten İstanbul\'a 160 Proje

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız adaylığını koyan Süleyman Gök, İstanbul için 160 proje hazırladı.

30.06.2013 12:29

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız adaylığını koyan Süleyman Gök, İstanbul için 160 proje hazırladı. Gök'ün çalışmaları arasında trafikten çevreye, deniz ulaşımından, bisiklet ile ulaşıma kadar çok sayıda proje bulunuyor.

Bağımsız aday Süleyman Gök, Taksim Point Otel'de düzenlediği toplantı ile İstanbul için hedeflediği projeleri anlattı. Gök, İstanbul'un çağdaş ve bir marka dünya kenti olması için trafik, toplu ulaşım, göç, çarpık kentleşme, çevre kirliliği, kent insanının yönetime katılımının sağlanması ve turizmdeki eksiklikler üzerine uzun zamandan beri tasarladığı 160 projeden 60'ını tanıttı.

Dünya başkenti İstanbul'u bir marka şehri yapabilmek adına yaklaşık 2 yılda 160 proje hazırladıklarını kaydeden Gök, "İstanbul'un markalaşmış çağdaş dünya kenti olması için trafik, toplu ulaşım, göç, çarpık kentleşme, çevre kirliliği ve hepsinden önemlisi kent insanının yönetime katılımının tam olarak sağlanması ayrıca turizmdeki büyük eksikliklerimiz üzerine, uzun zamandan beri ekibimizle beraber hazırladığımız projeler, tamda bu amaca hizmet edecektir" dedi.

Gök, günden güne çekilmez hale gelen İstanbul trafiğinin herkesin zamanını büyük ölçüde çaldığını ifade ederek, "Oysa dünyada yenilikçi ve uygulanabilir projelerle birçok ülkede artık trafik, sorunlar arasında değildir. İstanbul'un da bu sorunları çözümlemesi için kararlı ve rant peşinde koşmayacak bir yönetim ekibinden başka hiçbir eksiği yoktur" diye konuştu.

Kentte yaşayanların özellikle genç nüfusun, toplum yaşamında aktif rol alması gerektiğini dile getiren Süleyman Gök, "Taksim Gezi Parkı olaylarında gördük bu gücü, gençlerimizin farkındalıkları arttırılmalıdır. Dünyanın en önemli tarihi mirasının bulunduğu bu güzelim kentte, tarihi ve kültürel değerlerinin olduğu gibi korunarak, kentin dokusuna uygun yaşam alanlarının yapılmasını amaçladığımız yüzlerce yeni, özgün moda tabirle inovatif projemiz ile İstanbul'a hizmet etmek üzere geliyoruz. Bu projeler sayesinde İstanbul çağ atlayacak ve tarihi birikimine yakışır bir şehir olacaktır. Müsaadenizle sözüme güzeller güzeli peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) bir hadisi şerifiyle devam etmek istiyorum, 'Konstantini'ye elbet bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, O'nun askeri ne güzel askerdir" şeklinde konuştu.

Gök, konuşmasının ardından slayt gösterisi ile birlikte projelerini anlattı. Hazırlanan projeler, toplantıya katılan vatandaşlardan da tam not aldı. İstanbul'u yaşanır hale getirmek istediğini belirten Süleyman Gök, projelerinin tamamını bayramdan sonra yapacağı basın toplantısında tanıtacağını sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İbb Başkan Adayı Gök'ten İstanbul'a 160 Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement